21 Ülke’den 53 Kulüp 700 sporcunun katıldığı BASEL OPEN Karate Turnuvasında Hendek Belediyesi Karate takımı 17 sporcu ile katıldı. Geçtiğimiz yıl BASEL OPEN karate turnuvasına damgasını vuran Hendek Belediyesi Karate takımı Antrenör Nurkan Kayacık ile birlikte katıldığı İsviçre BASEL OPEN 2011 Karate turnuvasına da damgasını vurdu.
Hendek Belediyesi Karate Takımı’ndan İrem Durmaz, Simay Durmaz, Zeynep Durmaz, İremnur Çelik, Merve Safa, Hülya Altun, Aydan Başkurt, Yasemin Alkan, Alper Yazıcı Abdulhamit Yavuz, Mert Sağlam, Ömer Beden, Öner Beden, Osman Nuri Çelik, Bilal Sarıoğlu, Nezir Borozancı, Elyesa Sevindik’in katıldığı turnuvada İremnur Çelik birinci, Merve Safa ikinci, İrem Durmaz, Yasemin Alkan, Alper Yazıcı, Elyesa Sevindik, Bilal Sarıoğlu, Ömer Beden üçüncü oldu.
Antrenör Nurkan Kayacık “ Geçtiğimiz yıl BASEL OPEN’de başarılı bir performans sergiledik. Bu yıl ise tamamen değişik bir kadro ile turnuvaya gittik.Bu yıl katılan sporcularımız daha genç, tecrübe kazanmaları açısındanda bu turnuva iyi oldu. Bu kadar genç kadroya rağmen aldığımız sonuç  sevindiricidir.  Ben burada sporcu ailelerine verdikleri destekten dolayı özellikle teşekkür ediyorum.“dedi.