Hendek Ak Parti seçim kararının alındığı gün Ana kademe Kadın ve Gençlik kolları ile birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi.  Toplantıda İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) oluşturmak için isim havuzu oluştudu. Teşkilata yeni katılan yönetim kurulu üyelerine seçim atmosferi ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi. 

Başkan Sofu ve yardımcıları Perşembe günü akşamı Sümbüllü ve Kırktepe mahallelerini ziyaret ederek Mahalle yönetim kurullarını tamamladı. Vatandaşlarla seçim konusunda sohbet etti.  

Başkan Sofu ““İlçemizin 91 mahallesi var. Tabi ki eksiklerimiz var gerek Büyük Şehir Belediyemiz gerek ile Belediyemiz planları doğrultusunda çalışmalarını yapıyorlar. Geçen yıl Büyük Şehir Belediye başkanımız  Sayın Zeki Toçoğlunun gurup yollarında asfalt çalışmaları ve ilçe Belediye başkanımız Sayın İrfan Püsküllünün çalışmaları çok yoğun ve planlanan rakamların iki katına çıktılar. Gene de eksiklerimiz var.   Seçime göre değil planlamaya göre çalışıldığı için her zaman çalışmalar farklı bölgelerde ve yılın her günü yapılmaya devam ediyor.

Başkan Sofu vatandaşların mahalleleri hakkında sorunlarını not alarak programını sona erdirdi.


Toplantıda İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu  Seçim Kurulu Merkezi (SKM) oluşturmak için  isim havuzu oluştudu. Teşkilata yeni katılan yönetim üyelerine seçim atmosferi ve yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi. 

Başkan Sofu  toplantı konuşmasında şunları söyledi.“Cumhurbaşkanımızın seçim tarihini açıklaması ile birlikte toplantımızı yapıyoruz. Ak Parti her zaman seçimlere hazır bir teşkilattır. Aramızda yeni katılanlar ilk seçim deneyimi yaşıyacak olanlar var. Zamanımızda 2 ay yani eğitimden çok genel merkezimizin emri doğrultusunda calışmalarımızı hızlandıracağız. Yeni arkadaşlarımız tecrübeli arkadaşlarımızın yanında görev yaparak bu açığı kapatacaklar. Yani yeni arkadaşlarımıza oturarak değil çalışmalarda koşarken anlatacağız seçimlerdeki tecrübelerimizi.  

6. ilçe kongremizden sonra her hafta mahalle ziyaretleri kapsamında bir kaç eksikle mahalle kurullarımızı oluşturmuştuk. Eksiklerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Genel merkezimizin talimatları Milletvekillerinin belirlenmesinden sonra mahalle ziyaretlerimiz broşür dağıtımlarını sağladıktan sonra sandık eğitimleri ve mahalle ziyaretlerinin genel değerlendirmelerini  yetkili kurumlarımıza ileteceğiz”.

Sümbüllü ve Kırktepe mahalle ziyaretleri

Başkan Sofu ve yardımcıları Perşembe günü akşamı Sümbüllü ve Kırktepe mahallelerini ziyaret ederek Mahalle kurullarını oluşturdu.  Sümbüllü ve Kırktepe  kahvehanelerinde  vatandaşlarla seçim konusunda sohbet etti.  
Başkan Sofu  “İlçemizin 91 mahallesi var. Tabiî ki eksiklerimiz var gerek büyük şehir Belediyemiz gerek ile Belediyemiz planları doğrultusunda çalışmalarını yapıyorlar. Gecen yıl Büyük Şehir Belediyemiz Sayın Zeki Toçoğlunun gurup yollarında asfalt çalışmaları ve ilçe Belediyemizin Sayın İrfan Püsküllünün çalışmaları çok yoğun ve planlanan rakamların 2 katıydı. Gene de eksiklerimiz  var.   Secime göre değil planlamaya göre çalışındığı için her zaman calışmalar farklı bölgelerde yapılıyor. 

Şuan  Kırktepe mahallesindeyiz ve sular kesik saat 22:30 vatandaşımızın bir telefonu ile saski gecenin bu saatinde geldi ve calışıyor. Eskiden böyle bir ihtimal varmıydı? Bir telefonla kimi getirtebilirdiniz? İşte bu yeni sistemin çalışmaya başlaması ve secimlerden sonra bu sistem daha da güzel işler hale gelecek vatandaşımız bir telefonla sorununu iletecek ve sorunu işleme kayt edilep yapılacak. 

Ozaman demiştik onu ara o onu arasın değil direk vatandaşımız  arıcak yetkili kişi gelecek işini yapacak. Bunlar yavaş yavaş hayatımıza girdi.  Bu seçimlerden sonra bu sistem daha da işler bir hale gelerek vatandaşımızın sorunları daha rahat cözülecek” dedi.
Başkan Sofu vatandaşların mahaleleri hakkında sorunlarını not alarak programını sona erdirdi.