Ak parti teşkilat binasında gerçekleşen toplantıya İlçe  Başkanı  Ali Kemal Sofu Büyükşehir Başkan vekili  Şenay Sakal, Hendek Belediye Başkan vekili  Sinan Baylan, Belediye Meclis üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları  Fadıl Fide, Bedia Ekici Yılkın ve yönetimleri ile Mahalle Başkanları katıldı.

Danışma meclisi toplantısında açılış konuşmasını yapan ilçe Başkanı Ali Kemal Sofu “Ak Parti bir sevda bir dava işidir. Ak Parti bir ümmet bir cihan meselesidir. Ak Parti bir varoluş bir haykırış davasıdır. Ak Parti yeniden dirilişin umududur. Ak Parti Türkiye; Türkiye Ak Partidir. 

Değerli Meclis üyelerimiz, anakademe yönetim arkadaşlarım Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarım ve yönetimleri ve bizim uc beylerimiz olan Mahalle Başkanlarım Ak Parti Hendek Teşkilatı adına değil ülkemiz ve ümmet için buralarda görev yapıyoruz. Hepimizin ayrı ayrı görev ve sorumlulukları var bizlerin umursamadığı ciddiye almadığı bir oy bu milletin ve dahası ümmetin davasına yapılmış bir hatadır. Hatırlayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan yerden aldığı bayrağı ceketinin sol iç cebine koyarak Bu toprağa düşmüş vatan ümmet davası için Şehit olanların kanı ile rengini alan bayrağımızı yerde değil kalbine en yakın yere koyuyor. Bizler bu Partinin bir hizmetlisi olarak çalışmalarımızı yapmalıyız. Evet yorulacağız zahmet olacak ki rahmet olsun.
Cumhurbaşkanımızın günlük 18 saat çalıştığı yerde bizler onun kadar olmazsa da  bu sevda bu diriliş için biraz daha zaman ayırarak çalışmalarımızı 2019 seçimlerine göre yapmaya çalışalım. 

Teşkilat Başkanımız Hamit Canlı ile haftalık toplantılarımızdan önce ikişerli, üçerli  mahalle başkanlarımızla teşkilatımızda görüşüp mahallelerimizdeki sorunları daha yakından inceleyeceğiz.”dedi. 

Büyük Şehir Başkan vekili Şenay Sakal selamlama konuşmasının ardından seçimle ilgili çalışmalarda yapılması gerekenler hususunda bazı noktalara değinerek 2019 yılının önemini vurguladı. Sakal “ Bu saatten sonra birliğimiz ve beraberliğimizin Çok daha ayrı bir önemi var.  Artık, bizim bir, beraber ve güçlü olmamız sadece bizler için değil. Sadece Türkiye için değil TÜRK İSLAM ALEMİ ve dahi Ümmet için de ayrı bir önem arz ediyor. Siyaset şahısları bireyleri aşmış ümmet in geleceği için bir mücadeleye girmiştir. Bu vesile ile ALLAH cc Birliğimizi Beraberliğimizi daim etsin”dedi.

Hendek Başkan Vekili Sinan Baylan Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdiği sırada Afrinde bulunan Hendek Belediye Başkanı  İrfan Püsküllü toplantıya telefon ile bağlanarak danışma meclisi toplantısının hayırlı olmasını dileyerek  Afrin gezisi hakkında bilgi verdi, gözlemlerini paylaştı.

Ak Parti Hendek  Gençlik Kolları Başkanı Fadıl Fide  konuşmasında “Gençlik olarak her günümüzü 2019 yılı provası olarak görüyoruz. Hendek Ak Gençliği potansiyel olarak Ak Parti Hendek teşkilatı kurulduğundan beri çıtayı daha da yukarıya çıkarmak için çalıştı. Bizde ağabeylerimizden ve teşkilatımızdan aldığımız güçle hedefimizi en zirveye çıkarmak için çalışıyoruz ve bu bayrağı en yukarda geriden gelen kardeşimize devredene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Danışma Meclisimiz Hayırlara vesile olsun” dedi.

Ak Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın  konuşmasında “Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek, AK Parti hizmetlerini kalıcı hale getirecek ve hizmetlerin üzerinde yeni hizmetler katacak bir seçimin arifesinde olduğumuzun bilincindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde bayrağı daha yükseklere taşıyarak, yaklaşan yerel, genel ve cumhurbaşkanı seçimlerinde yeni bir tarih daha yazacağız.  Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın dediği gibi Kadın Kolları olarak 2019 seçimlerinde girmedik sokak çalmadık kapı bırakmayacağız. Danışma Meclisi toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Dedi

Danışma Meclisi Toplantısı  soru cevap kısmında  Mahalle Başkanlarının sorularına verilen cevaplardan sonra sona erdi.