İnci, “Bunlar popülist vaatler”

Önce insan, sonra devlet

AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, muhalefet partilerinin 7 Haziran seçimi öncesinde eski Türkiye'de olduğu gibi popülist vaatlerde bulunduklarını belirterek, Türkiye'nin popülist vaatlerden çok çektiğini, 2001 krizinin sebeplerinden birisinin de popülist vaatler olduğunu söyledi.

Kaynağı olmayan vaatler

Seçim çalışmaları çerçevesinde Erenler ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, Erenler’de esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi, seçimlerde oylarını bölmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Türkiye'nin popülizmde eski günlerine dönmeye başladığının altını çizen İnci, eski Türkiye'nin popülizmden çok çektiğini kaydederek, "Bir genel başkan 'onlar ne veriyorsa ben 10 fazlasını veriyorum' diyordu. Uçuk kaçık, realist olmayan, kaynağı bulunmayan vaatlerle seçmeni kandırıyorlardı. 2001 krizini yaşamamızın en büyük sebeplerinden birisi bu popülist vaatlerdi. Bütçeye göre, ülkenin gelirine göre hareket edilmemesidir" dedi.

En güzel örnek Yunanistan

Popülist vaatler sonrasında yaşananlara en güzel örneğin Yunanistan olduğunu kaydeden İnci, "Yunan hükümeti iktidara gelebilmek adına işçilere, memurlara uçuk kaçık vaatlerde bulundu. İktidara geldiğinde bu vaatlerini birkaç ay gerçekleştirdi. Sonra Yunan ekonomisi duvara tosladı, bırakın memur ve işçilere zammı vermeyi maaşların anaparasını veremedi, 105 bin kişiyi işten çıkarttılar, kendi topraklarını bile satışa çıkarttılar. Bizim siyasi hareketimizin temelinde insan onurunu yüceltmek, insanı mutlu etmek var. İnsanı mutlu olmayan bir ülke gelişmiş bir ülke olamaz. Bütün faaliyetlerimizin temeline önce insanı aldık, sonra 'devlet' dedik" açıklamasında bulundu.

Çocuklarımızın geleceğinden çalarız

Türkiye'nin fakir fukaraya sahip çıkma konusunda son 13 yıldır önemli işler yaptığına dikkat çeken İnci, "Bizde isteriz işçimize, memurumuza, emeklimize daha fazla verelim ama bu bir imkan meselesidir. Biz olmayan şeyi verip Türkiye'yi 1 yıl sonra IMF'ye borçlu hale getiremeyiz. Biz muhalefetin iddia ettiği vaatleri yaparsak aradaki farkı borç almamız gerekir, vatandaşa yüklediğimiz vergiyi artırmamız gerekir, zam yapmamız gerekir. Bu farkı başka nereden koyacaksınız? Biz eğer muhalefetin söylediği rakamları telaffuz edersek torunlarımızın, çocuklarımızın geleceğinden çalarız. Hiçbir dede, hiçbir emekli, hiçbir yaşlımız torununun geleceğinden çalınmasından istemez" şeklinde konuştu.
 
AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci’ye, Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, kadın kolları ve gençlik kolları eşlik etti. İnci, Barik Ailesi’nin toplantısına katılarak varandaşlara hitap etti.