Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan kongreye, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Enes Malik Yaylacı, Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Hendek İlçe Kadın Kolları başkanı Bedia Yılkın, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula ve partililer katıldı.

Kongre, Divan Teşekkülünün oluşturulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Kongrede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere hitaben yaptığı konuşma videosu gösterildi.

İlk olarak Hendek İlçe Gençlik Kolları’nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.






Cumhurbaşkanımızı zalimlere karşı daha dik, mazlumun yanında daha sağlam durmasına vesile olacağız

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu yaptı. Sofu konuşmasında “Bin yıldır var olduğumuz bu topraklarda Sultan Abdülhamit’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Sultan Süleyman Han’ın, Ertuğrul Gazi’nin ve merhum Necmettin Erbakan Hocamızın, Turgut Özal’ımızın, Adnan Menderes’imizin davasını, heyecanını, aşkını kendine şiar edinmiş Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ımızın partisinde siyaset yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. İlçemizde kongrelerimizi tamamlıyoruz bugün inşallah. Bu heyecanı ve kalabalığı görmek bizleri mutlu ediyor. 1 Kasım seçimlerin de %68,6, 16 Nisan referandumunda %70,6 oy oranlarına nasıl ulaştığımız salonların coşkusundan gözüküyor, inşallah 2019 ‘da aynı heyecanla daha yüksek oy oranları ile partimizi güçlü kılacağız, Cumhurbaşkanımızı zalimlere karşı daha dik, mazlumun yanında daha sağlam durmasına vesile olacağız. Seçimlerde almış olduğumuz başarılarda Kadın Kollarımızın ve Gençlik Kollarımızın emekleri çok büyüktür. Bu bayrak yarışında Muhammet Erci kardeşimiz Bayrağı Fadıl Fide kardeşimize devrediyor. Muhammet Erci kardeşimiz de bizimle beraber koşmaya devam edecek. Kurucu Gençlik Kolları Başkanımız Ahmet Kavakçı’nın, Orhan Aydın’ın ve Bilal Deniz ve tüm teşkilattaki kardeşlerimizin bizimle koştuğu gibi, inşallah tüm hedeflere hep birlikte birlik, beraberlik içinde koşacağız “ diyerek, Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Hendek’i Hendek yapan bizim teşkilatımızdır

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak “ Gençlik Kolları Başkanımız Muhammet Erci ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni göreve gelecek genç kardeşimize ve yönetimine de başarılar diliyorum. Salona baktığım zaman kurucu üyelerimizi görüyorum, onları burada görmek bizleri mutlu ediyor. Hendek’i Hendek yapan bizim teşkilatımızdır, Hendek onların sayesinde bugünlere geldi. İlk kurucu İlçe, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve yönetimleri ile güzel çalışmalar yaptık. İnşallah bundan sonra da böyle gidecektir. Hendek’imizi, Sakarya’mızı ve Türkiye’mizi güzel yerlere getirdik. O dönemdeki arkadaşlarımız şuanda Türkiye’yi idare ediyor. Gelecek nesiller olarak sizler inşallah daha iyi hizmetler yaparsınız. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni başkan ve yönetimine de başarılar diliyorum “ Dedi.

Dava bir güç ise, gençler onu uçuran kanatlar olmuşlardır

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir de konuşmasında “ Kongreler bizlerin düğün günüdür. Bu dava yolunda yüreklerinizi her geçengün büyük bir aşkla doldurduğunuzu ve bu görevi daha da güçlendirdiğinize inanıyorum. Yeni yönetimde görev alan ve bu görevi dava şuuru ile devreden Muhammet kardeşimize ve yönetimindeki kardeşlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gençler her davanın lokomotifi olmuşlardır. Dava bir güç ise, gençler onu uçuran kanatlar olmuşlardır. Bu Bayrağı bugün devralan Fadıl Fide ve yönetimine başarılar diliyorum “ dedi.

Uyum içerisinde güzel çalışmalar

Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Enes Malik Yaylacı da bir konuşma yaparak “ Böyle coşkulu bir kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradaki enerji başka bir enerjidir. Sakarya’mızda ve Hendek’imizde gençlerimiz diri bir halde her zaman hazırlar. Muhammet Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyor, yeni gelecek olan arkadaşımıza da başarılar diliyorum. İnanıyorum ki uyum içerisinde güzel çalışmalar yapacaklardır “ dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve hediyeler verildi.

Başkan Fadıl Fide,  Abdullah İçöz, Ali Karagüzel, Ali Torunoğlu, Barış İslam, Emirhan Uysal, Emre Gider, Erdem Koçoğlu, Hilal Nur Kahraman, Kemal İlerin, Mahmut Bektaş, Mecit Küçük, Mehmet Aydın, Mustafa Nalbant, Nezir Borazancı, Ozan Baylan, Sadık Pirgaip, Salih Çamur, Vildan Çakır, Yakup Yılmaz