16 Nisan 2017 Pazar günü ülkemiz ve milletimiz için önemli bir seçim yapılmış ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda aziz milletimiz iradesini sandıkta göstermiştir.

   En başta belirtmek gerekir ki; referandum sonuçlarını, önceki 1 Kasım Genel seçimlerinde partilerin aldıkları oy oranları ile ilişkilendirerek değerlendirmek doğru olmaz.

   Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de iradesiyle; bu referandumda, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve yüce milletimizin istikbali için “Evet” oyu kullanmayı tercih ettik.

   Türkiye genelinden çıkan sonuçlara bakıldığında; aziz milletimizin, oldukça önemli bu Anayasa değişikliği konusunda temkinli davrandığını değerlendiriyoruz.

   Önceki 1 Kasım seçimlerinde partilerin aldıkları oy oranlarına bakarak, 16 Nisan Referandumu için partilerin oy kazandığı ya da kaybettiği şeklindeki değerlendirmeler, mutabakatla ilgili sıkıntılar olduğu yönünde söylemler, faydasız ve iyi niyet dışındadır.

İlimizde “Evet” oy oranının yüzde 68, İlçemizde ise yüzde 70 seviyesinde çıkması, beklentimiz olan oy oranıyla örtüşmektedir.  Bu sonuç aynı zamanda; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bizlere tevdi ettiği görevi en iyi şekilde yerine getirdiğimizin göstergesidir.

   Netice itibariyle demokratik bir şekilde sandığa gidilmiş ve vatandaşlarımızın iradesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi şeklinde tecelli etmiştir. Bu neticenin ülkemiz ve aziz milletimiz için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Turgut BABAOĞLU
MHP Hendek İlçe Başkanı