7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için Belediye Başkanı Ali İnci’nin  istifa etmesi üzerine MHP Hendek İlçe teşkilatı olarak görüşlerimizi milletimizle paylaşmak ve bu durum karşısında tavrımızı göstermek adına basın açıklamasını yapıyoruz.

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu yaptığı açıklamada “Saygıdeğer Hendekli Hemşerilerimiz, Önce devletim ve milletim, sonra partim, en sonunda ben” düsturuyla hareket eden ve atacağımız her adımda bu düşünceyle davranan bir partiyiz. Biz her şeyden önce Yüce Türk Milletinin ve devletinin çıkarını savunuruz. Bu gün ülkemizin içerisinde bulunduğu durum bizi endişelendirmektedir.

Analar ağlamasın diye başlattıkları, bu gün ise bölücü başının oluru olmadan, onun isteklerinin bir  bir yerine getirildiği, inisiyatifin tamamen pkk ve onun uzantılarının eline geçtiği, sözüm ona Çözüm süreci  dedikleri bizim ise çözülme süreci olarak gördüğümüz bu ihanet projesi akp tarafından milletimize dayatılmaktadır. Hatta insanları çocuklarıyla tehdit ederek bu ihanet projesi pkk’nın ve küresel güçlerin isteğiyle hızla ilerlemektedir. Güneydoğu ve Doğu anadolu bölgelerimizde devlet otoritesinin olmadığını her gün eylemlerin yaşandığı artık pkk’nın bu bölgelerde mahkemeler kuracak kadar küstahlaştığını hepimiz basından üzüntüyle takip ediyoruz. Şimdi tüm Hendeklilere sormak istiyoruz devletimizi, bu zillete düşürülmüşken akp’ye 7 haziran da evet mi diyeceksiniz?

Memleketin ekonomik olarak iyiye gittiğinden bahsedenler acaba esnafın, çiftçinin, memurun, işçinin, işadamının borç içerisinde yüzdüğünü görmüyorlar mı? Yoksa ekonomi iyi derken; devlete sırtını dayayarak kamu malını götürerek yandaşlarından, yakınlarından, 700 bin dolarlık saatlerinden milyon dolarlık arabalarından, hanlarından hamamlarından mı bahsediyorlar. Siftah bile yapılmadan dükkanların kapatıldığı, üretilenlerin karşılığının alınmadığı, üç kuruş maaşla geçinilmeye çalışıldığı bir ortamda, saygıdeğer vatandaşlarımız akp’ye 7 Haziranda evet mi diyeceksiniz?

MHP olarak tabi ki bizler önce ülkem ve milletim diyerek doğru yapılan işlere destek verdiğimiz gibi  bu yanlışlara karşı çıkmaya milletimizi uyarmaya devam edeceğiz.

 “ İnci , İnsanımızı kandırarak aldığı 23 Bin oya, ihanet ederek bırakıp gidiyor” 

Babaoğlu açıklamasına şu ifadeler ile devam etti. “ Tüm bunlardan sonra sırf kendi ihtirası ve kişisel çıkarları için Belediye Başkanı Ali inci istifa etmiş ve akp’den aday adayı olmuştur.” ben Hendekliyim, Hendekli birisi milletvekili olacak, Hendeğe hizmet edeceğim”  diyerek insanlarımızın duygularıyla oynayıp akp’den milletvekili olmanın derdine düşmüştür.
Çok kısa bir süre önce Hendek Belediye Başkanlığı seçiminde halkımız 23000 oyla, belediyeyi sana emanet etmiştir. Sen ise, milletin sana inanıp, güvenerek verdiği emanete ihanet ederek daha üzerinden bir yıl bile geçmeden belediyeyi terk edip kaçıyorsun. Eğer senin derdin hizmet etmek olsaydı emanete sahip çıkar ve görev süreni tamamlardın. Senin derdin Hendek olsaydı, milletin iradesine sahip çıkar ve emaneti yere düşürmezdin. Seçimlerde verdiğin onlarca vaadi gerçekleştirmeye çalışırdın. Tıpkı seçim meydanlarında halkımızı uyarıp bugünleri önceden söylediğimiz gibi bugünde söylüyoruz, asıl derdinin hizmet olmadığı ilçesini, İlini ve ülkesini değil kendisini bir yerlere taşıma hevesinde olan İnci dokunulmazlık zırhına bürünerek kendini garantiye alıp ticari faaliyetlerine daha farklı bir boyut kazandırma derdine düşmüştür.

Bizim için bu hazin tablo sürpriz olmamıştır. Biz seçim zamanı bunu milletimizle paylaştık. Ama sen ve avanen her zaman ki gibi insanları yalanlarınızla kandırarak, milletvekili olmayacağını ve hendekte daha yapacak birçok hizmetin olduğunu söylemiştiniz. “Bizi seçmezseniz hizmetler aksar” diyerek de milletimizi tehdit etmiştiniz. İnsanımızı kandırarak aldığınız 23000 oya, ihanet ederek bırakıp gidiyorsunuz. Sizi bu kadar telaşlandıran ne? hendekte belediye başkanı olmak milletvekili olmaktan daha alçak bir konumdamıdır ki bu ihaneti yapıyorsunuz.

Madem vekil olmak gibi bir düşünceniz vardı o zaman neden belediye başkanı olmak için çırpındınız. Millete niye yalan söylediniz. Niye milletin aklıyla alay ettiniz. Yoksa 30 mart seçimlerinde milletimizin sana verdiği dersten korkarak kendini bir an önce Hendek’i terk edip kapağı bir yerlere atmanın derdine mi düştün.

Tüm bu gerçeklerin ışığında milletimizi hiçe sayarak verilen emanete ihanet edip hizmet bayrağını yere düşürmüş olan bu şahsa hem Hendek halkı, hem de Milliyetçi Hareket Partisi’nin camia olarak desteklemesinin başta Hendek’e ihanet olacağını düşünüyoruz. 

Bizlerin kendisini destekleyeceğini sağda solda dillendirmeye çalışarak şark kurnazlığı yapmaya çalışan bu zaata verecek ne bir oyumuz ne de desteğimiz söz konusu olamaz. Milletin iradesini çalan bu şahıs Bizleri de kendi bu ahlaksız(kirli) emellerine alet etmek istemektedir. Çeşitli toplantılara davet ederek kendisiyle aynı kareye girmemizi sağlamak için elinden geleni yapmaktadır. Şunu milletimizin çok iyi bilmesini isteriz ki, sizi tehdit eden, yaptığı uygulamalarla evinize, arsanıza, babanızın toprağına göz dikmiş bu şahsı destekler onun değirmenine su taşırsak bizlere verdiğiniz oylar haram olsun. 

Biz gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemeyiz. Hendekli diye milletimizin iradesine ihanet etmiş, millete kan kusturmuş birisine destek olmayız. Sen kalkıp seçimlerden sonra, seni desteklemeyenlere, sana oy vermeyenlere demirle, çubukla, mermerle olmadı granitle saldıracağını söyleyip esnafı, memuru, köylüyü, iş adamlarını tehdit edeceksin şimdi ise utanmadan kalkıp beni vekil yapın diyeceksin unutma ki artık demir halkın elinde. Hatta bırak seni desteklemeyenleri, sana inanıp, oy verenleri bile makamında hayırlı olsun demek için gittiklerinde, insanları azarlayarak yeteri kadar çalışmadıklarını söyleyerek az oy aldığını söylemedin mi? Benim siyasi hayatımı bitirdiniz demedin mi?

 İnci kendini akıllı zannederek, sahte milliyetçilik yaparak sırf kendini kurtarmak adına milletvekili olup insanlarımızı unutacağını insanımızın bilmediğini mi sanıyorsun. Egonun tavan yaptığı senden, ne Hendek’e ne Türkiye ye hayır gelmeyeceğini milletimizin bilmediğini mi zannediyorsun?

Buradan akp’ye oy vermiş samimi dürüst ve hiçbir menfaati olmayan saygıdeğer vatandaşlarıma seslenmek istiyoruz. Milletimizden aldığı destekle bu emaneti sırf kendi çıkarları ve ihtirasları için kullanan bu şahsa artık bir ders vermenin zamanı sizce gelmedi mi?

Bizler son olarak, milletimizin sağduyusuna inanıyor ve bu seçimlerde insanımıza bu zilleti reva görenlere, kendileri tok gezerken fakiri fukarayı, garibanı açlığa mahkûm edenlere gereken cevabı vereceğine inanıyor saygılar sunarım “