Yerel basınımızda yer alan haberlere göre, Sakarya büyükşehir belediyesi tarafından  yenileme çalışmaları yapılan "Hendek Atatürk Parkı" inşaatı için temel atma töreni düzenleneceği açıklaması yapılırken, ortaya  "Hendek Park" ismi çıkartılmıştır.

Hendek'te bir mahalle Camimizin vatandaşlarımıza sorulmadan değiştirilme girişiminin yarattığı sansasyon unutulmadan,  "Hendek Atatürk Parkı" ismi konusunda yerel basının uyarı yazılarının mürekkebi kurumadan Büyükşehir Belediyesinin bu açıklaması bizi endişelendirmiştir.

Bundan 5 ay önce "Hendek Atatürk Parkı" yenileme çalışmaları yapılacağı ilan edildiğinde Hendek'li hemşerilerimizin görüş ve önerilerini içeren bir basın açıklaması yapmıştık. Bu basın açıklamasında "Hendek Atatürk Parkı" adının Hendek Atatürk Stadyumundaki gibi, oldu bittiye getirilerek kaldırılmasın, parkımızdaki yeşil alan ve ağaçlar korunsun, çirkin görüntü yaratan reklam panoları ve bankamatikler kaldırılsın, gibi taleplerimizi kamuoyuna açıklamıştık.

Birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ülkemizin birleştirici gücü "Atatürk" isminin parkımızdan kaldırılma zeminini yaratılmaya çalışılmasını kınıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Hendek Cumhuriyet meydanında, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerinin altında birleştiğimiz unutulmamalıdır. Atatürk sevgimizi göstermelik ve ihtiyaç duyulduğunda değil, kalbimizde yaşatmalıyız.

Hendek'teki Mülki ve idari yetkililer, Kent Konseyi, Belediye meclis üyeleri, Muhtarlar, Sivil toplum kuruluşları "Atatürk" isminin korunmasında halkımızın sesi olmalı, halkın dinlenme ve nefes alma alanlarına sahip çıkmalıdırlar.

Hendek Atatürk Parkı isminin ve buradaki yeşil alanın korunması önerimizi bir kez daha Hendek'lilerle paylaşırken yetkilileri yanlıştan dönülmesi konusunda uyarıyoruz.
CHP Hendek İlçe Başkanı - Reyhan Azak