Genel Merkez SKM ve İl SKM nin görevlendirmelerinin yanı sıra, İlçe SKM Başkanı Furkan Kıllıç ın görevlendirmeleri ile Ana Kademe Kadın ve Gençlik Kolları günlerini yoğun bir şekilde programlarda yeni Sistemi anlatarak broşür dağıtarak geçiriyorlar.

Akşam Programlarında ise Anakademe “ Her Akşam 3 4 Mahalle” gezerek referanduma kadar bütün mahallelere sistemi anlatacaklar.  

İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve yönetim arkadaşları Dün Akşam Kırktepe, Karadere, Kadife ve Güney Mahallelerini gezerek vatandaşlara yeni sistemi anlattı. 

Ali Kemal Sofu , yaptığı konuşmalarda 



Parlementer sistemde Kral ve diktatör çıkabilir . Başkanlık sisteminde bu olamaz. 

“Deniliyor ki, Bu sistem diktatörlük getirecek. Bu büyük bir yalan. Mevcut Anayasa’da Cumhurbaşkanına kimse dokunamaz. Bir sürü yetkisi var, hiçbir sorumluluğu yok. Neredeyse istediği her şeyi yapar ve kimse bir şey diyemez. Parlementer sistemde Kral ve diktatör çıkabilir. Mesela geçmişte MEDYA, İş Adamları, Asker, bir şekilde bu ülkeyi yönetti .   Şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ‘Böyle demokrasi olmaz, bir vatandaş suç işlediğinde sorgulanabiliyor, yargılanabiliyor, cezalandırılabiliyorsa, ben de bu ülkenin vatandaşı olarak yaptığım her şeyden sorumlu olmalıyım.’ Diyorlar ki ‘Sen diktatör olmak istiyorsun.’ yalanıdır. Dünyanın 40 civarında ülkesi krallıkla yönetiliyor. Bu ülkelerden bir kaçı hariç geri kalanı krallık ve parlamenter sistemle yönetiliyor. İngiltere, Japonya, İspanya… Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerde krallık yok. Çünkü başkanlıktan krallık çıkmaz. Zaten başkan en üste yer alır. En üstün üstüne bir kişi daha koyamazsınız. Ama parlamenter sistem, krallığa müsaittir ve seçilen başbakanın üstüne bir kral koyabilirsiniz.” Dedi.