Toplantıya Ak Parti Genel Başkan yardımcısı İnsan hakları komisyon başkanı  Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyük Şehir Belediye Başkan vekili Şenay Sakal , Anakademe Kadın ve gençlik kolları yönetimleri   Mahalle Başkanları  meclis üyeleri ve partililer katıldılar  . 

Divan heyeti , Ali Kemal Sofu , Emine Tosun , Muhammet Erci , Adem Öz 



İlçe Başkanı Sofu ve Genel Başkan yardımcısı Ayhan Sefer Üstün konuşma yaptılar .

Hedef yeniden tek başına iktidar 

    İlçe Başkanı Sofu   “Hendeğin değeri 25. dönem milletvekili Sayın Ali İnci nin listede olmaması hepimizi üzdü . Vekilimizin dediği gibi "Takdir bütüklerimizindir  ve siyaset uzun soluklu bir yoldur " şimdi yeniden bir secim dönemine girdik , var gücümüzde Hendeğimizin daha fazla oy alması için çalışacağız .Dünya yanıbaşımızda yeniden şekilleniyor. Ancak Güc lü bir iktidarla bu şekillenmede bölgemizde söz sahibi olabiliriz , bunun yoluda tek başına AK parti ile mümkün. Sayın Ayhan Sefer Üstün’ün Genel Başkan Yardımcılığı olması  bizleri  mutlu etti. Kendisini  başarılar diliyorum . 


Ayhan Sefer Üstün " 3 dönem vekillikten sonra sakaryaya dönüp ailemle cevremle okuyamadığım kitaplarımla daha cok vakit gecireceğim derken 7 haziran secimlerinde  kazaya uğradık . Milletimiz koalisyon kurun dedi . Hatırlayın Sayın Devlet Bahceli secim konuşmasında "koalisyon yapmıyoruz en erker secim ne zamansa ozaman secim olsun " dedi . Heralde kızgınlıkla söyledi dedik. Sonraki süreci hatırlarsınız CHP şartlı koalisyon yani yaptığımız bircok reformu iptal edersek  ozaman koalisyon kurarlarmış  eski Türkiye hayali devam ediyor . MHP istemem istemem deyip duruyor . Yetki Ak Partiden cıktı Anayasa gereği her partinin katılımıyla bir secim hükümeti kurulması gerekiyordu MHP buna bile karşı cıktı . Maksat belli olmuştu AK Parti Hdp ile koalisyon kuruyor yaygarası yapıp oy simsarlığı yapacaktılar. Bu kücük hesaplarla halkı kandırırız derken Türkeş "Hayır  Bu parti değil devlet meselesidir " deyip sayın bahcelinin oyununu bozdu . 



Koalisyon kurmak için 2 ay zaman harcandı . Koalisyonların kurulumu bile bu kadar zahmetli iken işleyişi bir okadar daha zor . 90 li yılları hatırlayın sıfır büyüme 10 yıl yerimizde saydık durduk . %41 oy alıp iktidar olamıyorsunuz . İtalyada koalisyonlardan sıkıntı  cekince anayasasını değiştirip % 40 ın üstüde oy alan 1. parti tek başına hükümettir deyip bu sorunu cözdü. 


4 Ekim Pazar günü cok önemli Başbakanımız secim beyannamesini acıklayacak . Mutlaka izleyin . Bu beyannamede 15 e yakın madde var. Bu maddeler vatandaşımızı 1 e bir etkileyecek maddeler olacak. " dedi      Proğram sonrası Hatıra fotoğrafı cekildiler . 

Çeşitli ziyaretler yaptı

Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün Hendek gençlik ile buluştu daha sonra Hendekte ceşitli ziyaretlerde bulundu . 

Ayhan Sefer Üstün Paşaköy mahalle muhtarı ve mahalle temsilcisinin davetine katıldı . Davete Ankaradan gelen Millet vekili Ali İnci Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu  da katıldılar .