Dünya Şampiyonu Metehan Başar ile biraraya gelen 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, şampiyonu tebrik etti.

Metehan Başar’a, Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak, Antrenörler Sefer Sarı, Zafer Başar ve Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü eski Başkanı Feyzullah Köstereli eşlik etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 85 kilo finalinde altın madalya kazanan Metehan Başar’ı, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci tebrik ederek altınla ödüllendirdi.

Tokyo’dan Olimpiyat Şampiyonluğu bekliyoruz

İnci, beden eğitimi öğretmenliği döneminde Milli Takımda, yetiştirdikleri güreşçileri olduğunu belirterek “  Öğretmenliğim döneminde ayrıca Milli Takımda da hocalık yaptım. Spora verdiğimiz desteklerle Hendek’imiz farklı bir yerlerde, yetiştirdiğimiz hocalarımız Milli Takımda hocalık yapıyor. Büyük bir çoğunluğu da antrenörlük yapıyor. Belediye başkanlığımız süresince spora desteğimiz hep devam etti. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz şimdi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları yetiştiriyor. Milli Takımda yirmi tane güreşçimiz bulunuyor. Bu emeklerin ve çok çalışmanın sonucunda elde edilen başarılardır. İnşallah sporcumuz Olimpiyat Şampiyonluğu da alacaktır. Ülkemizi temsil ederek, İstiklal Marşımızı söyletip, bayrağımızı dalgalandırdığı için kendisini tebrik ediyorum. Allah gücünüze güç katsın. İnşallah sporcumuz Tokyo’da yapılacak olan Olimpiyat Şampiyonasında da kürsüye çıkacak ve bizler de İstiklal Marşımızı dinleme şerefine bir kez daha erişeceğiz “ diyerek, şampiyonu ve hocaları tebrik etti.

Metehan Başar, Türkiye’nin gururu oldu

Dünya Şampiyonu Metehan Başar, Paris’te yapılan Dünya Güreş Şampiyonası’nda, ilk turda Olimpiyat üçüncüsü Beyaz Rusya’lı , ikinci turda Kırgızistan’lı rakibini, üçüncü turda Avrupa Üçüncüsü Bulgar rakibini, çeyrek finalde Avrupa İkincisi Gürcü rakibini, yarı finalde Olimpiyat Şampiyonu Rus rakibini ve finalde de Olimpiyat üçüncüsü Alman rakibini yenerek, altın madalya alıp, kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Metehan Başar, kıyasıya mücadele ederek elde ettiği başarı ile Türkiye’nin gururu oldu.  

Cumhurbaşkanımıza, 2020 Tokyo Olimpiyatlarından madalya ile dönme sözünü verdim

Başar, başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek  “ Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Dünya Şampiyonu oldum ve başarımda emeği geçen başta hocalarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hocalarım bana inandılar ve onları mahcup etmedim. Bundan sonraki hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda şampiyon olmak, bunun için çok çalışacağım ve inşallah ülkemize Olimpiyat Şampiyonu olarak döneceğim. Dünya Şampiyonası sonrası beni tebrik eden Cumhurbaşkanımıza da 2020 Tokyo Olimpiyatlarından madalya ile dönme sözünü verdim. İnşallah hocalarımın da desteği ile çok çalışıp Olimpiyat madalyasını ülkemize kazandıracağım “ diyerek, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci’ye, spora ve sporcuya olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Metehan Başar’dan Olimpiyat Madalyasını beklediğini belirterek, başarılar diledi.