“Ülke menfaatleri için; çözümleyici olduk, tıkayıcı olmadık…”


Saadet Partisi Hendek İlçe Başkanı Yasir Yüksek, 7 Haziran seçimlerinin neticesi, seçmenimizin, insanımızın parlamentoya gönderdiği siyasi partilere aslında bir uyarısıydı. Oturun, anlaşın, gerilimden, kamplaşmadan azade bir şekilde koalisyon marifetiyle Türkiye'yi normalleştirin mesajı vermişti. Ancak maalesef parlamentodaki siyasi partiler üzerinden 80 gün geçti. Bir uzlaşı ortaya koyamadılar. Ve Sayın Cumhurbaşkanı da ülkeyi 1 Kasım'da seçime götürme kararını aldı. Ümit ve temenni ediyoruz, seçimler ülkemiz ve milletimiz adına en hayırlı sonuçlara vesile olur.” şeklinde gündemi değerlendirdi.


İlçe Başkanı Yüksek, basına yaptığı yazılı açıklama da şu görüşlere yer verdi;

“Ülkemiz herhangi bir ülke değil”

“Eğer bugün bu ülkede terörden ekonomiye, dış politikadan sosyal hayata eğitimden turizme her alanda insanlarımız sıkıntılarını dile getiriyorlarsa, bu sıkıntıların müsebbibi parlamentoda bulunan dört siyasi partidir. 1 Kasım'da bunlardan medet umulmaz. Akıl bir şeyin sonunu düşünmektir. Tecrübe edilen şey, tecrübe edilmez. Ülkemiz herhangi bir ülke değil. Bu siyasi anlayışların insiyatifine tek edilemez. Saadet Partisi olarak üzerimizdeki sorumluğun farkındayız. Şimdiye kadarkinden daha etkin çalışmak gerektiğinin bilinci ve şuuru içerisindeyiz. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimini dikkate alarak çalışmalarımıza başladık. Yaşanan süreçten sonra 01 Kasım seçimleri önümüzde bir fırsattır. 29 Ağustos Cumartesi den itibaren, Cuma gününe kadar ilçelerimizde milletvekili aday teklif ve tespit çalışmalarını sürdürüp, 06 Eylül Pazar günü genel merkezimize isimlerimizi ulaştıracağız. Saadet Partisi adayları ve teşkilatımızın tüm kademeleri ile seçimlerde milletimizin saadet ve selameti için canla başla çalışacağız.”

Son günlerde kamuoyunda ve bazı basın yayın organlarında, Saadet Partisi’nin Ak parti ile ittifak yapacağı şeklinde haberler çıktığını hatırlatan Saadet Partisi Hendek İlçe Başkanı Yasir Yüksek, Saadet Partisi olarak, geçmiş dönemlerde ittifaklar gerçekleştirdiklerini, akabinde Parlamentoya girdiklerini, koalisyon hükümetlerinde bulunduklarını ve millete en hayırlı hizmetleri yaptıklarını dile getirdi ve “Günümüz şartlarına bakıldığında bütün siyasi partilerle ülke menfaatleri için bir seçim ittifakı yapılabilir. İttifaklar ya da koalisyonlar partiler için kendilerinden feragat ettiği anlamına gelmez. Önümüzdeki süreçte yaşayıp göreceğiz. Saadet Partisi bu ülkenin menfaatleri için geçmişte nasıl ki koalisyonlarda CHP ile AP ile bir araya gelmişse, bugünde Ak parti ile CHP ile MHP ile ittifak oluşturabilir. Yeter ki, milletimiz bu cendereden çıksın. Ülke menfaatleri için; her zaman çözümleyici olduk, hiçbir zaman tıkayıcı olmadık.” dedi.

SAADET PARTISI HENDEK İLÇE BAŞKANI
YASİR YÜKSEK;