CHP Hendek Kadın kollarının hazırlamış olduğu ikramlar misafirlere dağıtılırken hazırlanan ve günün anlamını anlatan bildiri katılımcılara okundu.

Kadın kolları üyeleri Salı pazar yerini ziyaret ederek kadın esnafın Dünya Emekçi Kadınlar
Gününü kutlayarak çiçek verip bildiri dağıttılar.
                                                                                                    
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN...


8 Mart sıradan bir işçi eylemi olarak görülmemelidir. Kadınların var olma savaşını başlattıkları günün ta kendisidir.
8 Mart ''Mademki erkeklerle aynı işyerinde aynı işi yapıyoruz öyleyse bizde aynı ücreti almak istiyoruz.'' diyen kadınların çığlıklarıdır.
8 Mart 1857 tarihde ABD'nin New York Kentinde kırk bin dokuma işçisi kadın  ''Eşit İşe Eşit Ücret'' sloganıyla greve başlamışlardır. Ancak iktidar kadınların bu haklı direnişine şiddet uygulayarak 129 kadın işçinin katline imza atmışlardır.
26 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde  toplanan Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansında ve  16 Aralık 1977'de Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak kabul edilmiştir.
Bugün ülkemizde erkeklerin egemen olduğu toplumda kadın hakları yerlerde sürünmektedir. Kadın cinayetlerinde dünya sıralamasında Türkiye zirvede oturmaktadır.
Halen sigortasız ve sendikasız çalıştırılan kadın işçiler erkeklerden düşük ücretler alarak yaşamlarını sürdürmeye mahkum edilmektedir. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri devam ederken çocuk yaşta evlilikler kanayan yarayı daha da derinleştirmektedir.
Ülkemizde Ceylanpınar'da tarım işçisi kadınların boğularak ve 2005 yılında Bursa'da tekstil fabrikasında gece vardiyasında çalışırken yanarak yaşamlarını yitiren kadınlarımızı asla unutmayacağız.
Çanakkale'de düşmana meydan okuyarak destanlar yazan Muazzez Onbaşı, Sarıkamış'ta sağır kulakları çınlatan Nene Hatun ve Ege'yi düşmana dar getiren Kara Fatma'yla övünen ülkemiz insanları maalesef kadın haklarında sınıfta kalmışlardır.
Bütün bu olumsuz görüntülerin düzelmesi için kadınların sözde değil uygulamada eşit yurttaşlık hakkını elde etmesi için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kadının haklı mücadelesine en samimi desteği vermektedir.
Dünya Emekçi Kadınlar gününü en içten duygularımızla kutlarız.
CHP HENDEK KADIN KOLLARI