Büyük Önder Atatürk'e 87 yıl önce  " MİLLET MEKTEPLERİNİN BAŞÖĞRETMENİ"  ünvanının  verildiği  bu anlamlı günde,  Öğretmenler Gününü kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

        Öğretmen: geçmişten geleceğe köprü kuran, halkın dinamik yapısını çağdaş, milli, manevi Değerlerle  güçlendiren, Ulusal kültürümüze ait zenginlikleri yeni kuşaklara aktaran, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında öğreten kişidir.

        Geleceğimizin mimarı olan değerli öğretmenlerimiz ülkemizi etkileyen ekonomik,sosyal sorunlara ve mesleki alanda eğitim sisteminden, çalışma koşullarından, özlük haklarından  kaynaklanan tüm sorunlara rağmen, büyük bir inanç ve özveriyle geleceğin dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmeye devam etmektedirler.

       Öğretmenlerimiz sadece 24 Kasım'larda hatırlanmamalıdır. İnsan onuruna yakışır bir yaşama kavuşmaları bir an önce sağlanmalıdır. Bu bağlamda hatırlatmak isterim ki  emekli öğretmenlerimiz yaşamlarını  çok zor koşullar altında sürdürmektedir . Çalışan öğretmenlerimize yapılacak iyileştirmelerin  emekli öğretmenlerimize de yansıtılması kaçınılmazdır. Unutulmamalıdır ki toplumun temelini eğitim oluşturur, eğitimin temelini ise öğretmenlerimiz.

     Çalışan ve emekli öğretmenlerimizin sorunlarının yanında atanamayan öğretmenlerimizin sorunları sosyal bir yara halini almıştır. Binlerce öğretmen açığı olduğu halde Yüz binlerce genç öğretmen adayı atanmayı beklemektedir ve bu sorun ivedilikle çözüme kavuşmalıdır.

Cumhuriyetimizi, milli ve manevi değerlerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde gelecek kuşaklara aktaran siz değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.
 
                                                                                         Reyhan Azak
                                                                                         CHP HENDEK İLÇE BAŞKANI