TÜRK-İŞ araştırmasının Aralık 2016 ayı sonucuna göre,  dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.432,17- TL.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.665,04- TL.

 Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.761,74- TL olarak gerçekleşmiştir.

2017 yılında geçerli olacak asgari ücret hükümet tarafından açıklandı : 1.404-TL.

4 Kişilik bir ailenin sadece beslenmesine bile yetmeyecek bu tutar hükümet haricinde kimseyi  mutlu etmedi.

TÜRK-İŞ'in 1.600-TL,  DİSK'in 2.000-TL,  CHP'nin 1.750-TL  olması gerektiğini açıkladığı  asgari ücret tutarı için işverenler sendikası sıfır ( 0 ) zam oranı ile masaya otururken diğer siyasi partiler asgari ücret konusunda sessiz kalmışlardır.

Sendikasız, taşeron ve kiralık işçilik yasası ile ücretli köleliğe zorlanan emekçiler, açlık ve yoksullukla boğuşuyor. Vatandaş faturaları denkleştirmeye çalışırken, kirasını ödemekte zorlanırken, evine et alamazken,  emekçileri vaatleriyle kandıran iktidar ise başkanlık derdiyle işçileri yine hüsrana uğratmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi her zaman emekçinin sesi olmaya devam edecek. Biz sözümüzü yineliyoruz, CHP iktidarında asgari ücret, açlık ücreti olmayacaktır.