Toplantı esnasında ilçe ve ülke gündemi değerlendirildi. Toplantıda ayrıca başta genç çiftçiler olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörüne verilen destekler hakkında bir sunum gerçekleştirildi.  Yapılan sunum sırasında ilçemizdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden de bahseden Ak Parti ilçe başkanı Ali Kemal SOFU " ilçemizde 6600 adet kayıtlı üretici mevcuttur. Kayıtlı bulunan üreticilerin 5200'ü fındık üreticisidir. İlçemizde kayıtlı bulunan üreticilerimize geçen yıl toplam 12 trilyon tarımsal destek verilmiştir.  Ayrıca ilçemizde büyükbaş hayvan üretici  sayısı 7000 iken aktif olarak üreticiliğe devam edenlerin sayısı ise 3500 dür.

İlçemizde mevcut büyük baş hayvan sayısı ise 16500 civarındadır. Devletimiz bu konuda çeşitli tarımsal ve hayvansal krediler sunmaktadır. Gerek tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu gerek ise Kosgeb aracılığı ile 30 bin lirası hibe 70 bin lirası faizsiz kredi olarak toplamda 100 bin liralık destek verilmektedir.

Ayrıca çiftçilik yapmak isteyen tüm vatandaşlarımıza Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hazırlayacakları proje bedelinin yarısı hibe olarak verilecektir. Ak Parti hükümetleri tüm sektörlerde olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de gerek verilen tarımsal destekler ile gerek ise çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlarımıza verilen hibe ve faizsiz krediler ile her zaman yurttaşlarımızın yanında yer almaktadır. " diyerek sözlerini tamamladı.