Zeka ve Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme mantıksal bütünleme , görsel-uzamsal düşünme, üretkenlik, dikkat-konsatrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama, sabır, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, işbirliği içinde çalışma , sosyal ilişkileri geliştirme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestik alanda uygulama imkân sağlayan oyunlardır.

Okulumuzun 19.11.2015 tarihinde düzenlediği filografi sergisinden sağladığımız maddi ve manevi destekle 2025-2016 eğitim öğretim yılı ikinci yarısında Zeka ve Akıl Oyunları sınıfımızı açtık. Öğretmenlerimiz hizmetiçi kurs ile eğitmen sertifikası aldılar.  Halk Eğitimden onay alarak kurslarımızı açtık. İşte öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bu emeğini bu festivalimizle taçlandırmak istedik. Festivalimizle katılan bütün konuklarımıza teşekkür ederiz.

Festival için 9 oyun için stant kurulmuştur. Bu oyunlar; Tangram,Mangala,Satranç,Kulami,Q-bitz,Look Look, reversi, Becerikli yapılar, Equilibrio-Architecto

Festival programı; oyun stantlarının gezilmesi, oyunların tanıtılması, misafirlere oyunların oynatılması, kazananlara hediyeler verilmesi.

Nursel ARSLAN

Okul Müdürü