Seminerde Dr. Tuğba Seda Çolak ve Doç Dr. Mustafa Koç bağımlılık yapan madde tanımı ve sınıflandırılması ile bağımlı olan kişi ve ailesine yardım konularında bilgiler verdiler.

Doç Dr. Mustafa Koç uyuşturucunun gençleri tükettiğine dikkat çekti ve tedavi olarak uyuşturucudan kurtulmanın mümkün olduğuna değindi. Dr. Tuğba Seda Çolak ise piyasadaki uyuşturucu maddeleri tanıttı ve bu uyuşturucuların özelliklerini anlattı.

 

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da konuşmasında Hendek’te uyuşturucuya karşı mücadele faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ayhan konuşmasında uyuşturucuyla mücadelede ebeveynler ve eğitimcilerin büyük bir role sahip olduğunu kaydederek ;çocuklar üzerinde etkili olan anne baba ve öğretmenlerin çocuklara dönük olarak bilhassa hassasiyet ve dikkat göstermeleri gerektiğini dile getirdi.


SAÜ Hendek Hendek Eğitim Fakültesinde gerçkeleşen seminere Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir,  Hendek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Feyzullah Köstereli ile ilçemizdeki bazı okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.