Temeli 2011 yılında atılan 37.5 metre kubbe genişliği ile Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanan 5000 kişilik Hendek Merkez Rasim Paşa Cami’’de ilk teravih namazı yoğun katılımla kılındı.

Kadir Gecesi nedeniyle Hendek Müftülüğü ve Rasim Paşa Cami Yardımlaşma ve Yaptırma Derneği tarafından program düzenlendi.

Programa, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Kaymakam İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya eski İl Müftüsü Ahmet Şark, Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, işadamları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Rasimpaşa, Kuran-ı Kerim sesleriyle inledi

Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programda, Hendek Merkez Rasimpaşa Cami bahçesinde 5 bin kişilik iftar verildi. Yoğun katılımla gerçekleşen program Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler ile başladı. Cami Kuran-ı Kerim sesleri ile inledi.

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, iftar öncesi masaları tek tek gezerek, vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı.

Rasimpaşa Merkez Cami’de ilk teravih namazı

Binlerce Hendeklinin katıldığı iftarın ardından Rasim Paşa Merkez Cami’de akşam namazı kılındı. Namaz sonrası Sakarya eski İl Müftüsü Ahmet Şark, Kadir Gecesi nedeniyle sohbet verdi. Yoğun kalabalığın katıldığı gecede sohbet sonrası hep birlikte Rasimpaşa Merkez Cami’de ilk teravih namazı kılındı. Kadir Gecesi’nde Rasimpaşa Merkez Cami’de ilk teravih namazını kılmak için vatandaşlar camiye akın etti.

Sakal-ı Şerif ziyareti

Teravih sonrası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in ( S.A.V. ) Sakal-ı Şerif’i tekbir ve ilahiler ile birlikte ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 
5000 kişi kapasiteli Hendek Merkez Rasimpaşa Camii’nde3000 kişilik kapalı ibadethane, 500 araçlık kapalı otopark, kütüphane, çok amaçlı salon, şadırvan yer alıyor. 

Program sonunda vatandaşlara şerbet ikramı yapıldı.