39 Proje Eylül’de Hizmete Alınıyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa çalışmalarının devam ettiği projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Şuanda birçok ilçemizde ulaşım, çevre, spor, sosyal belediyecilik, altyapı ve içmesuyu başlıklarında devam eden 39 projemiz mevcut. İnşallah yaklaşık 375 milyon değerindeki tüm bu yatırımların Eylül ayında resmi açılışını yapacağız. Ayrıca bu süreçte yeni çalışmalar için ihaleye çıkacak ve kısa sürede inşaat çalışmalarını başlatacağız” dedi.

Toçoğlu, “Şuanda birçok ilçemizde ulaşım, çevre, spor, sosyal belediyecilik, altyapı ve içmesuyu başlıklarında projelerimiz mevcut. İnşallah tüm bu yatırımları Eylül ayında tamamlayacağız. Ayrıca bu süreçte yeni çalışmalar için ihaleye çıkacak ve kısa sürede inşaat çalışmalarını başlatacağız” diye konuştu.

Katlı Otopark Tamamlanıyor
Şehir merkezinde devam eden projeleri değerlendiren Başkan Toçoğlu, “İl Müftülük Binası’nın hemen yanında başlattığımız Katlı Otopark Projemizde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 350 araç kapasitesine sahip olacak bu yatırımda kaba inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. İnşallah bu projeyi Eylül ayında sonlandırıp şehrin hizmetine sunacağız. Şehir merkezinde devam eden bir diğer projemiz ise Yeni İtfaiye Binası ve Sentetik Saha Projemiz. Bildiğiniz gibi afet yönetim altyapımızı modern tesislerle daha da güçlendirmek gibi bir hedefimiz var. Bu anlamda itfaiye teşkilatımıza tüm gerekliliklere sahip bir tesis kazandırıyoruz. Adapazarı Harmanlık Spor Tesislerinin bulunduğu alanda yükselen proje kapsamında 4 dönümlük alana bir de sentetik saha kazandıracağız. Böylece şehir merkezine spor yapılabilecek yeni bir alan da kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

AKOM’da Sona Doğru
Toçoğlu, “Afet Koordinasyon Merkezi Projemizde de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kısa süre önce bu projede yer alan eczanelerin satış ihalesini tamamladık. Şuanda projede kaba inşaat çalışmaları sürüyor. Bu merkez olası bir afet anında şehrin kriz merkezi olarak hizmet sunacak. İnşallah bu çalışmayı da bu yıl içerisinde şehrin hizmetine sunacağız. Meslek Yüksek Okulunu Yenikent’e taşıyacak projede de çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda Camili’deki kalıcı iş yerlerinde dönüşüm çalışmaları sürüyor. İnşallah bu yapıların bir bölümü okul bir bölümü de yurt olarak öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Bu çalışmayı da yeni eğitim öğretim yılı başlangıcına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’ne hediye edeceğimiz yurt projesinde de çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bu yatırım da yeni eğitim döneminde öğrencilerimizin hizmetinde olacak” şeklinde konuştu.

Ulaşıma Duble Rahatlık
Başkan Zeki Toçoğlu yeni duble yol çalışmalarına da değinerek, “Yeni yollar konusundaki çalışmalarımız da söz konusu. Bilindiği üzere Serdivan Medeniyet Bulvarı’nda çalışmalarımızı tamamladık. Yine bu süreçte Mithatpaşa’da önemli bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Bu bölgeye yeni bir bulvar ve kavşak çalışması kazandıracağız. Ayrıca Erenler Topça mevkii ve Tuzla Mahallesi arasında yer alacak 4,5 kilometrelik bulvarda bu yıl içerisinde hizmete alınacak. Ulaşımda alternatif seçenekleri arttırmak her zaman önceliğimiz oldu. Vatandaşlarımızı duble rahatlıkla buluşturmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
İlçelerde Yatırımlar Sürüyor
İlçelerde devam eden projeleri de değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Akyazı’da hem bir yaşam alanı hem de bir spor tesisi projemiz var. Karacasu Park adını verdiğimiz bu yeni yaşam alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İçerisinde birçok sosyal donatı alanının yer alacağı bu tesis yine bu yıl içerisinde hizmete alacağımız önemli bir sosyal proje olacak. Bunun yanında Akyazı’ya spor yapılabilecek büyük bir spor kompleksi kazandırıyoruz. Sentetik sahası, 2 bin kişi kapasiteli tribünü, soyunma odaları ve diğer sahip olduğu imkanlarla bu tesis Akyazı’dan yeni sporcuların yetişmesinde önemli bir rol oynayacak. Yine Geyve Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi’nde çalışmalarımızda sona yaklaştık. Bu yeni merkez 7’den 70’e tüm Geyvelilerin buluşma noktası olacak. Sahip olduğu imkanlar ve merkezde gerçekleştirilecek faaliyetler engelliler, çocuklar, yaşlılar, aileler, kısacası herkese hitap edecek. Hamdolsun bu projede de artık sona yakınız” dedi.

Şehir Senin İçin Yenileniyor
Başkan Toçoğlu, “Bundan kısa bir süre önce bir meydan sözünü de şehrimizin güney ucu Taraklı’ya vermiştik. Derhal bir proje geliştirdik ve çalışmalara başladık. Geldiğimiz noktada Taraklı Meydan Projesi’nde de artık sona yakınız. Proje yüzde 95 seviyesinde tamamlandı. Hayırlı olmasını diliyoruz. Ulaşım başlığında Erenler’de önemli bir cadde projemiz var. Evliya Çelebi Caddesi adını verdiğimiz bu çalışmanın tamamlanmasıyla Erenler ulaşımında kilit rolü olan 4 cadde birbirine bağlanmış olacak. Ulaşımdan devam edecek olursak asfalt çalışmalarımıza ayrı bir başlık açmak isterim. Bildiğiniz gibi ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla ana caddelerde kapsamlı bir dönüşüm başlattık. Ayrıca ilçe grup yollarında çalışmalar yapmaktayız. Bu doğrultudaki çalışmalarımızda da asfalt sezonu tamamlanıncaya dek büyük mesafe alacağız. Caddelerdeki dönüşüm büyük beğeni kazanacak” diye konuştu.

Kuzey’de Altyapı Sorunu Kalmayacak
Devam eden altyapı yatırımları ile ilgili bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin tüm ilçelerini sağlam altyapı ve temiz içmesuyuna ulaştırma hedefiyle altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu kapsamda Kocaali’de 121 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa çalışmalarımızda sona gelindi. Ayrıca Kocaali ve Karasu ilçelerimize hizmet sunacak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Karasu bölgesinde inşa ettiğimiz Karasu Atıksu Arıtma Tesisini de kısa süre içerisinde devreye alıyoruz. Bölgede devam eden yatırımların tamamlanmasıyla Karasu ve Kocaali ilçelerimizde içmesuyu ve atıksu sorunu yaşanmayacak” diye konuştu. 

Hatlar Entegre Olacak 
Başkan Toçoğlu, “Kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenilediğimiz Pamukova’da ise 80 kilometrelik içmesuyu hattı inşa çalışmalarımıza devam ediyoruz. Proje kapsamında bölgeye son ileri teknolojiye sahip içmesuyu depoları inşa edeceğiz. Tamamlanan kanalizasyon hatları ile entegre olacak Pamukova – Geyve Atıksu Arıtma Tesisini de devreye alıyoruz. Bölgedeki devam eden yatırımlarımızın tamamlanmasıyla güneyden Karadeniz’e atıksu karışmayacak. Taraklı ilçemizde ise 26 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa çalışmalarını ekiplerimiz tüm hızıyla sürdürüyor. Bu arada jeotermal kaynak çalışmaları için de sondaj çalışmalarımızı 3 ilçede başlattık. Sapanca Uzunkum, Serdivan Yazlık ve Akyazı Harunusta Mahallelerinde jeotermal kaynak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor” ifadelerini kullandı. 

Modern İçmesuyu Depoları
Akyazı’ya bağlı Kuzuluk Mahallesi’nin altyapısını baştan aşağıya yenilediklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak 70 kilometrelik kanalizasyon hattının 65 kilometresi tamamlandı. Ayrıca bölgenin içmesuyu geleceğini güvence altına alacak 79 kilometrelik içmesuyu hattı ve bin 500 metreküplük içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Hayata geçirilen içmesuyu hatları ise Ballıkaya Barajı ile entegre olacak. Arifiye Karaaptiler Mahallesi’nde 16 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizin muhtelif bölgelerinde ise modern içme suyu depoları inşa ediyoruz. Proje kapsamında Arifiye Kemaliye, Erenler Tepe, Akyazı Bıçkıdere, Adapazarı Çamyolu, Kocaali Aktaş, Geyve Sarıgazi, Doğançay ve Karaçam Mahallelerine modern içmesuyu depoların kazandırma konusundaki inşa çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu. 

39 Proje Tamamlanıyor
2016 yılı içerisinde tamamlanacak projeler şu şekilde: 
Katlı Otopark 
Hendek Yeni Bulvar
AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) 
Akyazı Spor Tesisi 
Akyazı Karacasu Park 
Geyve Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi 
İtfaiye Binası ve Sentetik Saha 
Taraklı Meydan Projesi 
Atletizm Pisti 
Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Yurt İnşaatı 
4,5 kilometrelik Yeni Bulvar
Medeniyet Bulvarı 
Erenler Evliya Çelebi Bulvarı 
Yenikent Meslek Yüksek Okulu 
Asfalt 
Bağlar Caddesi Yenileme 
Şal Sokak Yenileme 
Mithatpaşa Yeni Yol ve Kavşak Projesi
Bisiklet Yolu 
Mezarlık Yenileme 
Geyve Konyalı Alibey Caddesi Yenileme 
Mülteci Çocuklara Okul 
12 Yeni Köprü 
Taraklı Kanalizasyon 
Geyve – Pamukova Arıtma Tesisi 
Geyve Kanalizasyon ve Yağmursuyu 
Pamukova Yağmursuyu ve Şebeke 
Pamukova İçmesuyu 
Sapanca 11 Mahalle İçmesuyu 
Karaaptiler Kanalizasyon 
Yeşilyurt İçmesuyu 
Kuzuluk Kanalizasyon 
Kuzuluk İçmesuyu 
İçmesuyu Depoları (1)
İçmesuyu Depoları (2)
Kaynarca 41 Mahalle İçmesuyu 
Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 
Karasu Atıksu Arıtma Tesisi
Şerbetpınarı Konmodüler Arıtma Tesisi