Proje Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı müşaviri Metin AYVAZOĞLU başkanlığında. Damla Projesi kapsamında ülkemizde ki üniversitelerde okuyan 23 farklı ülkeden Hendek’e gelen 40 öğrenci gönüllülük esasıyla Hendek’te  gün boyunca kendi ülkelerini tanıtıp aynı zamanda ülkemizin kültürünü öğrendiler. Öğrenciler, huzurevi, okullar (Mustafa Asım İlk Okulu; Akova İlkokulu), dezavantajlı aileler ve mezarlık ziyareti yaptılar. 

Gönüllülük esasına dayalı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu projenin amacının gençlerin maddi karşılık beklemeden, başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için, yalnızca içinden gelerek ve doğru olduğuna inanarak, bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak olduğu ifade etti.

“Hendek’te olmanızdan mutluyuz”

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, proje kapsamında Hendek’te DAMLA Projesi gönüllüleri ile bir araya geldi. Püsküllü, gönüllüleri yaptıkları çalışmadan dolayı tebrik ederek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlediği aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanan projenin Hendek ayağında sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. ”dedi.

Hendek’i gezdiler

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, öğrencilerle tek tek sohbet ederek, proje hakkında ki görüşlerini dinledi. Öğrenciler Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye ev sahipliği için teşekkür ettiler. Damla Projesi kapsamında Hendek’te çalışmalar yapan öğrenciler Bayraktepe Tesisleri ve Selman Dede Mesire Alanı’nı gezdiler