Türk Dünyası Belediyeler Birliği´nin (TDBB) misafiri olarak ülkemizde bulunan Kırgızistan Heyeti, Hendek Belediye Başkanı ve aynı zamanda TDBB Başkan Yardımcısı Ali İnci´yi ziyarette bulundu.

Ülkeler ve kentler arasında diyalogun geliştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında TDBB koordinasyonu ile ülkemize gelen Kırgızlı gençlerden oluşan heyet Hendek Belediye Başkanı Ali İnci´yi makamında ziyaret etti. 32 kişilik Kırgız Heyeti´ni makamında ağırlayan Başkan İnci "Bizler hepimiz kardeşiz. Bizler aynı soydan gelen aynı kültürel mirasa sahip ve birçok alanda ortak değerleri bulunan toplumlarız. Gidip geldikçe kardeşliğimiz daha da pekişecektir. Kırgızistan´da çeşitli etkinliklerde bulunduk. Bizleri çok güzel karşıladılar. Kırgızistan´da siz gençlerin çok güzel eğitim almaları gerekiyor. Dünyaya yön verip ışık tutan gençler olmalısınız. Bunun için sizlere büyük görevler düşüyor. Sizleri ilçemizde görmekten mutluluk duyduk, inşallah iyi duygularla ayrılırsınız ilçemizden. Kırgızistan´a Hendek´ten selamlar gönderiyoruz " dedi.

Ziyaret sırasında Kırgız Heyeti, Başkan İnci´ye Kırgızistan´ın resminin olduğu bir tablo hediye etti.Başökan İnci´de misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Heyet daha sonra Hendek Belediyesi Yüzme Havuzu Kompleksi´ni gezdi. Komplekste gençler bowling ve bilardo oynayarak stres attılar. Daha sonra yüzme havuzunu ve çocuk eğlence merkezini gezen heyet Bayraktepe Tesisleri´ne geçti. Bayraktepe´de yemek ikramının ardından gençler, Müzeyi ve Rölyefleri gezerek Kırgızistan Bayrağı altında hatıra fotoğrafı çekildiler. 

Kaynak:Hendek Belediyesi