En güzel yatırım, insana yapılan yatırımdır

İzmit Karamürsel İşitme Engelliler Okulu’nda okuyan işitme engelli çocukların aileleri, Başkan İnci’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Hendek Belediyesi tarafından, İzmit Karamürsel İşitme Engelli Okulu’nda okuyan, işitme engelli çocukların eğitime destek için okula ulaşımları sağlanıyor. Çocukların aileleri Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret ederek, çocuklarının eğitime desteğinden dolayı teşekkür etti.

Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz

Başkan İnci, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek “ Çocuklarımızın eğitimi bizim için çok önemlidir. Aydınlık bir nesil için herkes elinden geleni yapmalıdır. Aileler de bu konuda çok gayretliler. İşitme engelli çocuklarımızın okula ulaşımları konusunda destek taleplerini değerlendirdik. Eğitimlerine bir nebze olsun katkımız olduysa ne mutlu bize. Hendek Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa Başbakanlık Özürlüler İdaresi ile Engelsiz Kent Projesi’ni biz imzaladık. Bunlar Türkiye'ye hatta Avrupa'ya örnek olacak çalışmalar. Bu çalışmalardan bir tanesi de görme engelliler için yaptığımız projedir. Bu proje kapsamında görme engellilere özel kaldırımlar, yollar yaptık. Bunun dışında Sakarya'da ilk defa görme engelli bilişim sınıfını kurduk. Görme engelliler orada internete girip, gazete ve kitaplarını okuyabiliyorlar. Bunun yanında akülü araç, manüel sandalye dağıttık. Ayrıca Kırgızistan'a, Özbekistan'a, Diyarbakır'a ve Van'a da sandalye yardımında bulunduk. Engelli insanlarımız mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz “ Dedi.

Aileler Başkan İnci’ye çiçek verip teşekkür etti.