Hendek Belediyesi´nin düzenlediği, Hendek Belediyesi 13. Geleneksel Selman Dede’yi Anma Etkinlikleri ve Sünnet Şölenine çevre il ve ilçelerden 15.000 kişi katıldı.

250 çocuğun erkekliğe ilk adım attığı şölen çarşı merkezinde Mehter Takımı´nın gösterisiyle başladı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sünnet olacak çocuklarla, mehteran müziği eşliğinde Selman Dede Mesire Alanı´nda yürüyerek güreş yapılacak alana geldiler Şölene, Sakarya AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Halit Evin, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Selman Dede anıldı

Hendek Belediyesi´nin katkılarıyla, Hendek İlçe Müftülüğü tarafından,  bu yıl 13.´sü düzenlenen Salman Dede´yi Anma Etkinliği de Salman Dede Mesire Alanı´nda gerçekleşti. Hendek Belediyesi´nin desteğiyle gerçekleşen etkinlikte Selman Dede Mesire Alanı´nda toplanan vatandaşlar Hendek Müftülüğü´nce organize edilen kuran tilavetine katıldılar.

Gül Koop, vatandaşları ücretsiz taşıdı

Programda değerli hocalar Arif Türk, Fethi Küçük, Muharrem Dağ, İbrahim Çakıllı, Şinasi Karayel tarafından Kuran okundu. Etkinliğe katılan vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Hendek Belediyesi ve Hendek Gül Kooperatifi´ne bağlı otobüsler ilçenin değişik mahallelerinden vatandaşları ücretsiz olarak Selman Dede Mesire Alanı’na taşıdılar. Törende İlçe Vaizi ve Müftü Vekili Hasan Bektaşoğlu, bu güzel birlikteliği sağlayan Başkan İnci’ye teşekkür etti. Pamukova İlçe Müftüsü Dursun Demir okunan Kuran’ı Kerim’in ardından dua etti.

“Ülkemizi bölemezler”

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, bu yıl 13.sü gerçekleştirilen Salman Dede Anma programına çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşın katıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.İnci, Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde, teröristlerce 13 askerimizin şehit olmasını ve 7 askerimizin de yaralanmasını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını söyleyerek “  Şehitlerimize Allah´tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin ve tüm milletimizin başı sağolsun. Terörü kullanan, onu himaye eden ve destek verenler, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye´nin toprak bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini bozmak adına yapılan hain saldırılar bilinmelidir ki asla amacına ulaşamayacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum “ Dedi.

Sünnet olan çocuklara hediye

Şölende protokol mensupları daha sonra hep birlikte sünnet yapılacak alana giderek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundular. Başkan İnci, sünnet olan çocuklara top, balon, oyuncak ve sertifika verdi. Şölene ulusal ve yerel medyanın ilgisi de büyük oldu. ATV ve Rumeli TV şölende çekim yaptı.

 

Şölenden notlar

  • Şölende 15 bin kişilik etli pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.
  • Hendek Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, engelli vatandaşları da şölen alanına çıkmalarına yardımcı olarak onlarında etkinliği izlemelerini sağladı.
  • Şölende 165 personel görev yaptı.
  • Hendek Belediyesi´nin yaptığı projeler açık alanda sergilendi.
  • Şölene gelen vatandaşlar piknik yapma imkanı da buldular.
  • Hendek Gül Kooperatifi, araçlarıyla vatandaşları Salman Dede Mesire Alanı´na gün boyunca ücretsiz taşıdılar.
  • Sakarya´nın ilk ve tek hayvanat bahçesi vatandaşların ilgisini çekti.
  • Vatandaşlar, Salman Dede Mesire Alanı´nda kurulan panayırda hoşça vakit geçirdiler.
  • Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, törene katılanlarla tek tek ilgilendi ve mesire alanını gezdirdi.
  • Protokol şölene yoğun ilgi gösterdi.
  • Cazgır Pele Mehmet, şölene katılan protokol mensuplarını tek tek anons ederek övgüler yağdırdı.