Hendek Belediyesi tarafından, 31 Ekim'e kadar başvurulması durumunda kanun kapsamına giren borçların yeniden yapılandırılarak taksit imkanları sunulacağı çağrısı yapıldı.

Hendek Belediyesi, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlara çağrı yaptı. 31 Ekim'e kadar başvurulması halinde, birikmiş veya gecikmiş Emlak vergisi, çevre temizlik ve ilan reklam borcu olan mükelleflerin bazı alacaklarını yeniden yapılandırılması hakkındaki 6736 sayılı kanun gereği borçlarını müracat ederek yapılandırılması halinde önemli ölçüde gecikme faizi indiriminden faydalanacaklar. Ayrıca 18 taksit ile ikişer aylık ödeme periyodunda 36 aya kadar vade imkanından yararlanabilmek için 31 Ekim tarihine kadar başvurulması gerekmektedir. 

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına başvuruların son güne bırakılmamasını belirterek  "Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanun,  Resmi Gazetede yayımlandı. Bu kanun ile borcu olan mükelleflere büyük kolaylık sağlanıyor.  Halkımız, borçlarını peşin veya 18 taksit halinde yapılandırabilir. Vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirmeleri için 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar belediyemize müracaat etmeleri gerekmektedir. 31 Ekim'de son bulacak bu süreci vatandaşlarımızın iyi değerlendirmelerini öneriyorum" Dedi.