Turkiye Diyanet İsleri Başkanlığı organizayonluğunda, Türkiye Diyanet Vakfi, Hendek Belediyesi sponsorluğunda 16 Eylül’de Cuma günü Abhazya’da, 1. Abhazya Sünnet Şöleni düzenlendi. Sünnet şöleninde 63 kişi sünnet ettirildi. 


Abhazya
’nın Sohum şehrinde düzenlenen şölene Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Diyanet İşleri Abhazya Sorumlusu Oktay Bir, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Sakarya’dan işadamları katıldı. Sohum’da düzenlenen programda Cuma namazı sonrası Sohum Mescidi bahçesinde Hendek Belediyesi tarafından 350 kisiye yemek ikram edildi. Yemekte konuşma yapan Hendek Belediye Baskani Ali İnci, "Allah'in izniyle Abhazya'da da sünnet geleneğini Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ve belediyemizin sponsorluğunda başlatmıs bulunuyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde de bunu bir gelenek haline getirip bu şenliği devam ettirmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Diyanet İşleri Baskanlığı ve Hendek Belediyesi adına kıvançlıyız, mutluyuz" dedi.

Sohum Mescidinde oluşturulan steril oda da Hendek Belediyesi’nin görevlendirdiği ve Hendek’ten giden sağlık memuru Fırat Dirikoğlu tarafından 63 kişi sünnet ettirildi. Sünnet olan kişilere Hendek Belediyesi tarafindan getirilen çesitli hediyeler, cocuklara oyuncaklar ve altın takildı.

Hendek Belediyesi, Sohum 2. Belediye Kliniği’ne 100 adet yeni nevresim ve carsaflar hediye etti.

Hendek Belediye Baskani Sayin Ali İnci, 26 Ağustosta Baskanlığa gelen Aleksandr Ankvab 'in Genel Sekreteri ile Ritsa Cumhurbaskanligi köşkünde biraraya geldi. Başkan İnci, Dışişleri Bakani Maksim Gvinciya, Sohum Valisi Aliyas Labahva, Ticaret Odasi Baskani Caguliya Gennadiy ve işadamlariyla da biraraya geldi.