Başıboş hayvanlar yuvalarına kavuşacak

Barınakta, İdari bina, yavrulu anne barınağı, tedavi ünitesi, doğal yaşam bahçesi ve operasyon odası yer alıyor.

5 bin m2 alan

İlçede sokak hayvanlarının saldırganlıklarını ve insanlara bulaştırabilecekleri hastalıkları ortadan kaldırmak ve vatandaşların bu konulardaki haklı şikâyetlerinin önüne geçilebilmek için sokak hayvanları bakım evi çalışmasını başlatan Hendek Belediyesi,  5 bin metre kare alanda inşa edilecek olan hayvan barınağında 100 sokak hayvanını barındırabilecek.

Başıboş hayvanlar

Modern yapıda dizayn edilen ve havyaların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı hayvan bakımevinin yapımı tamamlanmak üzere. Ekipler hızlı bir şekilde barınağı tamamlayıp, sokak hayvanlarını burada bakıma alacak.

Başkan İrfan Püsküllü, “Son dönemlerde sokak hayvanlarının sayısındaki artış ve bu konuda vatandaşların şikayeti üzerine hayvan barınağı projemize başladık. Barınağımızın inşaatı bitmek üzere, burada başıboş hayvanları bir araya toplayacağız. İsteyen vatandaşlarımız buradan hayvan bakımı üstlenip alabilecek. Son derece modern bir şekilde dizayn edilen bakımevinde sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanacak. Barınağımız tamamlanınca artık sokaklarda başıboş köpekler sorunu çözülmüş olacak inşallah “ Dedi.