Söz konusu madde yasal olarak oylanması gereken bir madde olmayıp meclis tarafından kurulan ve görevlendirilen Denetim Komisyonun hazırlamış olduğu raporun Meclisin bilgisine sunulmasından ibarettir. Gündemin bu maddesi görüşülürken raporda maddi bir hata olduğu hususu Meclis Üyesi Sevda Salihoğlu’nun uyarısı üzerine anlaşılmış, ilgili belediye bürokratı tarafından gerekli açıklamanın yapılmasının ardından yine meclisin talebi üzerine söz konusu maddi hata düzeltilmiştir.

 

Hendek Belediye Başkanlığı’nın 2015 yılı içerisinde yaptığı arsa satışlarından elde edilen gelir olan 6.153.925,71 TL’lik tutar “250 Arsalar Hesabı”na kaydı yapılmıştır. 6.153.925,71 TL’lik tutar banka hesaplarımıza girmiş, banka hesaplarımıza girdiğine ilişkin kayıtları dosyalanmıştır.

Belediyemizin kullanmış olduğu otomasyon programından kaynaklanan yazılımsal hatadan dolayı bu tutardan 1.377.541,98 TL’nin sermaye gelirlerine yansıdığı, geriye kalan tutar olan 4.776.383,73 TL’nin ise “250 Arsalar Hesabı”nda gözükmesine rağmen sermaye gelirlerine yansımadığı tespit edilmiştir.

 

Buradan da anlaşılacağı üzere 2015 yılı içinde arsa satışlarından elde edilen tutar “250 Arsalar Hesabı”nda kaydı gözüken 6.153.925,71 TL’dir. Sermaye gelirlerinde gözüken tutarın 4.776.383,73 TL az gözükmesine yazılımsal hata sebep olmuştur. Herhangi bir gelir kaybı veya kaybolan bir para söz konusu değildir. Bu hatanın giderilmesiyle birlikte sermaye gelirlerine yazılımsal hatadan dolayı yansımayan 4.776.383,73 TL’nin Belediye Meclisi’nin talebiyle ve tutanakla düzeltme kayıtları yapılmıştır.

 

Belediyemiz her yıl rutin olarak Sayıştay Başkanlığı’nca ve Maliye Bakanlığı’nca denetlenmektedir. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı’nın yetkili müfettişlerince 2015 yılı olağan bütçe denetimleri de halihazırda devam etmektedir.

 

Bununla birlikte Hendek Belediyesi rutin teftiş faaliyetleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın 2016 yılı teftiş programındadır. 2016 yılı içinde Belediyemizin iş ve işlemleri İçişleri Bakanlığı’nın yetkili müfettişleri tarafından da denetlenecektir.

 

Yukarıda arz ettiğimiz bu açıklama dışındaki hiçbir habere itibar edilmemesini rica eder, siz değerli Hendek halkımıza olan sorumluluğumuz kapsamında, Belediyemiz ile ilgili tüm haber ve gelişmelerden şeffaflık ilkesi doğrultusunda halkımız ve kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir.

 

Saygıyla arz ederiz.