Geceye, din adamları, emniyet mensupları, avukatlar, Kuvayı milliye, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar, öğretim görevlileri, kooperatif başkanları, eğitim camiası ve ilçe esnafından büyük katılım sağlandı.

Bürokratlarımızın ilçemizdeki eserlerde izleri vardır
Katılımcıların geceye eşleri ile birlikte katılmaları ayrı bir güzellik kattı. Veda gecesinde konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci; “ İlçemizde görev süreleri dolan arkadaşlarımızın devlet hiyerarşisi içersinde ülkemizin farklı bölgelerine tayinleri çıkmıştır. Bizler kendilerinden memnunuz, her birinin ilçemizde yapılan yatırımlarda izleri vardır, katkıları vardır. Bizler sizleri asla unutmayacağız sizlerde gittiğiniz görev yerlerinizde içtiğiniz marka sularda Hendek’imizi hatırlayınız, özleminizi gideriniz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Hendek her zaman sizindir. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek her bir bürokrat için övünç dolu söylemlerde bulundu.
Hendek halkının kadirşinaslığı insanları Hendek’e çekiyor
İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan’da yaptığı konuşmasında; “  Bu akşam Hendek ile özdeşleşmiş olan Bayraktepe Tesislerinde buluştuk. Bu akşam ilçemizde görev yaptığımız çalışma arkadaşlarımızın tayinlerinin çıkması vesilesi ve Hendek’in suyunu içip havasını teneffüs etmiş olan bu güzide insanlarımızla birlikte Hendek halkı olarak buradayız. Her birinin ilçemize özverili olarak hizmet ettiklerine şahitlik ederim. Sizler görevleriniz sırasında buradaki insanlara hizmet ediyor, onların mutlu günlerine ve kederlerine ortak oluyorsunuz. Bu insani değerleriniz için bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum.” Diyen Kaymakam Ayhan konuşmasında sözü kadınlara getirerek; “Hepiniz biliyorsunuz ki her güçlü erkeğin arkasında bir kadın vardır. Değerli bürokratlarımızın arkasında bulunan görünmeyen kahramanlar olan hanımefendi eşlerine de teşekkür ediyorum” sözleri büyük alkış aldı. Ayhan; “ Hendek halkının bu kadirşinaslığı, misafirperliği insanları Hendek’e çekiyor. Bende bir kamu görevlisi olarak burada görev yapmış sonrasında tayini çıkmış çok sayıda kamu görevlisinin burada kurdukları arkadaşlıklarını ileriki senelere aksatmadan taşıyor olmalarını, fırsat buldukça yaptıkları ziyaretlere şahit oldum, memnuniyetle gördüm. Bu kadirşinaslık unutulmaz.” dedi.
Hendek halkının yardımlarını unutmak mümkün değil
 Kaymakam Ayhan sözlerine şöyle devam etti: Bizlerin ayağı taşa takıldığında bizlere yardımcı olan ilçe halkını unutamayız. Şunu açıkça ifade edeyim ki bu yemek alel acele düzenlenmiş bir veda yemeği zira arkadaşlarımızın öncelere dayanan plan ve programları dolayısıyla Ramazan ayının da yaklaşması bunu körükledi. Her şeye rağmen gecemize katılarak bizleri onurlandıran ilçe erkânımıza teşekkür ediyor, görev süresi dolan ve ilçemizden ayrılmak zorunda kalan mesai arkadaşlarımıza gittikleri yeni görev yerlerindeki çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.
Yenilen akşam yemeğinin ardından onurlarına düzenlenen gecede ilçemizden ayrılan bürokratlarımızda yaptıkları duygu yüklü veda konuşmalarında duygusal anlar yaşandı.
Sırasıyla kürsüye gelerek konuşmalarını yapan bürokratlar, “Bizler burada çok iyi arkadaşlık ve dostluklar kurduk. Bizler belki bugün buradan gidiyoruz ancak unutmayınız ki  gittiğimiz yerlerde sizlerin açık bir kapısı olduğunu asla unutmayınız. Kapımız siz Hendek’lilere sonuna kadar açıktır. Sizleri misafir etmekten onur duyarız” dediler.
Eşlerden eşlere Hendek hatırası
Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin eşleri tarafından Hendek’i temsilen hazırlanmış Hendek fotoğraflarından oluşan tablolar ayrılan bürokratların eşlerine verildi.
Son olarak ilçemizden ayrılan bürokratlara Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tarafından Bayraktepe’nin sembolize edildiği çini tabaklar hediye edilerek teşekkür edildi. Duygu yüklü gece vedalaşmaların ardından sona erdi.