Hak-İş Sendika Liderleri ve Çalışanları

Atölye Çalışması programı tamamlandı

 

HAK-İŞ ve MÜSİAD, ÇSGB tarafından yönetilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan “HAK-İŞ Sendika Liderleri ve Uzmanlar Atölye Çalışması”nın ikincisi, Sakarya Özel Bir Otel’de tamamlandı. 3 günlük eğitimin son gününde İletişim, Motivasyon ve Çift Taraflı Kazanç (Kazan-Kazan) Stratejileri dersleri işlendi. Sakarya’da HAK-İŞ üye sendikalarının yöneticileri ve çalışanları ilgili konulardaki Odak Grup Çalışmaları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak farklı iş kollarında yaşanan sorunları ve bu sorunların çözümleri ile alakalı önerileri dikkate alındı.

 

Proje kapsamında katılımcılara eğitim sonrası

Katılım Belgesi verilerek hatıra fotoğrafları çekildi

HAK-İŞ Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir ise kapanış konuşmasında Sendikaların Toplu iş sözleşmesi öncesi ve sonrasında yaşadıkları sorunlar ve bunların çözümleri ile alakalı iletişimin önemini örneklerle anlatırken eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan'a ve bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Atölye çalışması işleyişinin kilit uzmanı Krassimir Detchev'de konuşmasında programa 3 gün boyunca katılımın yoğun olması odak çalışmalarındaki katılımdan ve farklı önerilerden ne kadar memnun kaldığını belirterek katılımcılara teşekkür. Proje kapsamında katılımcılara eğitim sonrası Katılım Belgesi verilerek hatıra fotoğrafları çekildi.

 

İşçi ve işverenlerin uyum kapasitelerinin sosyal diyalog

yaklaşımıyla artırılması teknik destek projesi hakkında...

Türkiye’nin en büyük işçi sendikaları konfederasyonlarından HAK-İŞ ve öncü işveren örgütlerinden MÜSİAD’ın ortak faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında yer alan “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi”, 18 Nisan 2016 tarihinden bu yana 15 ilde uygulanıyor. Projenin faydalanıcısı HAK-İŞ’in üye yoğunluğunun nispeten yüksek olduğu Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan Metal/Madencilik, Tekstil, Ahşap/Mobilyacılık, Kamu Hizmetleri/Genel İşler, Gıda, Turizm ve Taşımacılık iş kollarında faaliyet gösteren HAK-İŞ üye sendikaları, Sendika Liderleri ve Çalışanları Atölye Çalışmalarının temel hedef kitlesini oluşturuyor. İlki Antalya’da gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ikincisi, Sakarya’da başladı. Sosyal Diyalog, Sendikacılıkta Örgütlenme Stratejileri, İletişim ve Müzakere, Liderlik ve Temsil Yeteneği, Kapasite Geliştirme ve Karşılıklı Kazanç (Kazan-Kazan) başlıkları altında fikir alışverişinde bulunulacak atölye çalışması üç gün boyunca devam edecek. “HAK-İŞ Sendika Liderleri ve Çalışanları Atölye Çalışmaları” ile HAK-İŞ ve üye sendikalarının kurumsal kapasitesinin insan kaynakları ekseninde güçlendirilmesi hedefleniyor.

 

Sendika Liderleri ve Çalışanları Atölye Çalışmaları ile 7 İlde

190’dan fazla sendika lideri ve çalışanına ulaşılması hedefleniyor

İnsan kaynaklarına daha fazla yatırımla işçi ve işverenlerin ve temsilcilerinin uyum yeteneklerinin artırılması ana hedefiyle yola çıkan ve uygulanmasına 18 Nisan 2016 tarihinde başlanılan proje; eğitim programları aracılığıyla, işçi ve işverenlerin beceri ve birikimlerine katkı sağlayarak hızla değişen iş yaşamı koşullarına uyum sağlama yeteneklerini artırmanın yanı sıra; işçi, işveren, ilgili sivil toplum örgütleri ve kurumlar arasındaki sosyal diyaloğun da güçlendirilmesini amaçlıyor. 20 ay sürecek proje kapsamında İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri, Sektörel Uyum Eğitimleri ve İleri Düzey Eğitimler olmak üzere üç eğitim programı yer alıyor. Bu eğitimlerden ilki olan İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri kapsamında bugüne kadar 15 ilde yaklaşık 7.000 HAK-İŞ ve MÜSİAD üyesi işçi ve işverene ulaşıldı. Ankara’da devam eden İleri Düzey Eğitim Programı kapsamında ise Türkiye’nin farklı illerinden gelen 680 HAK-İŞ üyesine 13 gün süre ile 13 farklı konuda eğitimler verilmeye devam ediliyor.

 

Türkiye için de öncü bir proje olması hedefleniyor

Sektörel Uyum Eğitimleri kapsamında ise 7 sektörde 15 ilde gerçekleştirilmesi hedeflenen eğitimlerin 8’i tamamlandı. Projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için HAK-İŞ Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ve Araştırma Merkezi” adıyla kurulacak olan Hayat Boyu Öğrenme Merkezi aracılığı ile proje çıktılarının binlerce işçiye daha eğitimler aracılığıyla ulaştırılması amaçlanıyor. Sosyal diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla işçi ve işverenin aynı çatı altında eğitimler aldığı ve birlikte iş yaşamı politikaları geliştirdiği ilk proje olması sebebiyle “İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımı ile Artırılması” Teknik Destek Projesi’nin Türkiye için de öncü bir proje olması hedefleniyor.