Hendek Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin ortaklaşa düzenledikleri programa Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Programda Dekan Firdevs Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı birer konuşma yaparak öğretmenler gününü kutladılar.



Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür

Programda bir konuşma yapan SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan öğretmenler gününü kutlayarak, “M. Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin refahını öğretmenlerin başarısına bağladığı sözlerinden hareketle büyük bir titizlik, özveri ve geyretle yetiştirdiğimiz akademik donanımın yanı sıra insani değerleri kazandırmaya çalıştığımız 10 lisans programında 3622, 6 adet doktora programında 133, 16 adet tezli yüksek lisans ve 5 adet tezsiz yüksek lisans programıyla 1727 öğrencimizi eğitmekteyiz. “dedi. Karahan, öğrencilere seslendiği konuşmasında öğretmenliğin ulvi bir meslek olduğuna dikkat çekerek ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ bireyler yetiştirmenin öğretmenlerin elinde olduğunu söyledi.



Öğretmenler gününü kutladı

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı şehir dışında olmasından dolayı geceye katılamayan Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün selamlarını ileten Kavakçı, “Bugünlere gelmemizde katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, onların bu güzel gününü yürekten kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya milletleri arasında sahip olduğu hak ettiği yere gelmesinde en büyük payın öğretmenlerde ve eğitimcilerde olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Şehir dışında olması nedeni ile geceye katılamayan Belediye Başkanı İrfan Püsküllü adına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı ve SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan öğretmenlere karanfil hediye ettiler.