HENDEK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİNİN YERİNDE İNCELENMESİ

 
 Projenin Tanımı

GEREKÇE: Türkiye ve Dünya ülkelerinde sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel girdisi olan enerjiye gün geçtikçe daha çok gereksinim duyulması, dünyanın enerji kaynaklarının sınırlı olması ve sürekli azalan yönde artış göstermesi nedeni ile bu projeye yürütmek istiyoruz.

Aynı zamanda ilçemizin bir sanayi şehri olmasından dolayı, ilçemizde temiz ve ekonomik bir enerji kaynağı olan güneş enerji sistemlerini entegre ederek, ilçemizin daha temiz bir enerjiye sahip olması.

GENEL AMAÇ: Bu projeyi yürütmek istememizde ki amaç Yenilenebilir Teknolojisi alanında, İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz gereksinimlerine katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda ilçemizde istihdam oluşturarak işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmaktır.



ALT AMÇALAR: Proje konusunun okul yönetiminin önemli bir parçasını oluşturduğuna dair inancımızdan ötürü bu projeyi yürütmek istiyoruz. Bu projeyi yürütmek istemekle öncelikle aşağıda yazılan hedeflere ulaşmak istiyoruz:

          * Proje konusu "YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİNİN YERİNDE İNCELENMESİ" ile ilgili olarak edineceğimiz bilgi ve tecrübeleri okulumuzda yapacağımız çalışmalarda etkin bir şekilde kullanarak bu alanda yetişecek gençlerimize daha bilinçli bir eğitim ortamı hazırlamak,

       * Bu alanın yeni açılıyor olmasından kaynaklanan az bilinirlik dezavantajını ortadan kaldırarak öğrencilerimizi ve velilerimizi bu alanla ilgili doğru yönlendirmelerde bulunmak,      

       *Etkinliklerin belirli bir hedef doğrultusunda tasarlanmasını ve uygulanmasını sağlamak.

       *Okulumuza Mali destek bulunması için mevcut problemleri ve çözüm stratejilerini projelendirmek.

       *Avrupa ülkelerindeki yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yetkin kuruluşları yerinde ziyaret ederek eğitim ve teknoloji konusunda paylaşımda bulunmak

       *Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda okul öğrenci ve velileri arasında farkındalık oluşturmak.

       *Aktif Avrupa Vatandaşlığına vurgu yapmak

       *Kültürler arası diyalog ve hoşgörü temasını yerinde görmek, konu ile ilgili edindiğimiz tecrübe ve izlenimleri yaygınlaştırmak.

       *Kültürümüze ve bize karşı varsa herhangi bir ön yargı, bu yargıları bir nebze de olsa kırarak ülkemizin ve bizlerin doğru tanınmasına katkı sağlamak istiyoruz.

       *Katılımcıların modern yabancı dillere karşı ilgisini artırmak.