Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından İlçemizde faaliyet gösteren Özel Bir Kız Öğrenci Yurdunda öğrencilerle bir araya gelerek Madde Bağımlılığı seminerine çok sayıda öğrenci katıldı. Toplum Sağlığı Merkezinde sorumlu Doktor Elif Arslan ve Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir’in verdiği seminerde; insanları madde kullanımına iten sebepler, madde kullanımının bünyemize verdiği zararlar, psikolojik zararları hakkında öğrencilere bilgiler verdiler. Madde kullanan kişilerin zamanla bağımlı halle geldiklerini ifade eden Arslan, bağımlı olduktan sonra kişilerin beyinlerinin zincire vurulduğunu ve beynin herhangi bir fonksiyonun çalışmadığını ifade etti. Uyuşturucu ve madde kullanan kişinin sahte mutluluklar aradığını, insanda bedenen ve ruhen çöküntü başladığını belirten Arslan, şöyle konuştu:

“insandaki bu çöküntü olgusu daha sonra o insana aynı maddeyi daha fazla dozajda almasını gerektiriyor. Çünkü aradığı kısa süreli mutluluğu yenide yakalamak istiyor. Böylelikle kişilerde her seferinde bedenen ve ruhen çöküntü meydan geliyor” dedi.
 
Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ise öğrencilere arkadaş ilişkilerine dikkat etmelerini ifade etti. Uyuşturucu ve madde bağımlılığına başlamada arkadaş çevresinin etkili olduğunu ifade eden Özdemir, çevrenizde bu gibi bağımlı olan arkadaşlarınızı 155 Polis Merkezine ihbar etmelerini söyledi. Arkadaş çevresinde  uyuşturucu gibi madde bağımlısı olan arkadaşını polise  bildirmeyen kişilerin arkadaşına zarar verdiğini belirten Özdemir, ihbarların kesinlikle gizli tutulacağına dair öğrencilere söz verdi.

Yurdu Müdürü Reyhan Ayzit ise toplum Sağlığı Merkezi ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerin öğrencilerimize yönelik verdiği “uyuşturucu ve madde bağımlılığı” seminerdeki amacımız gençlerimizi bilinçlendirmek, onları ölüm tuzağına sürükleyen zararlardan uzak tutmaya çalışmak olduğunu ifade etti ve yetkililere teşekkür etti.