Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Unilever Türkiye'nin hijyen konusundaki öncü markası Domestos işbirliğinde 2011’den bu yana sürdürülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği kapsamında düzenlenen “Hijyen Şenliklerinin ikincisi 2 Mayıs’ta Mustafa Asım İlkokulu bahçesinde TEGV Akkök Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ile yapıldı.

300’e yakın çocuk ve 30 gönüllünün katılımıyla organize edilen şenlikte hijyen, kişisel bakım ve tuvalet kullanımı konularında oyunların oynandı, sanat stantlarında etkinlikler düzenlendi ve müzik eşliğinde danslar edilerek okul bahçesi bir panayıra dönüştü.  

“Eğlen, Öğren Hijyen” etkinliğine katılan çocuklar, öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıyor. Sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, tuvalette hijyen bilincini ve mikroplardan korunma yollarını öğreniyorlar.

Tüm Türkiye’de interaktif bir eğitim programı olarak geliştirilen ve hedef kitlesi İlköğretim 1-8. sınıf çocukları olan iki saatlik “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığıyla aileleri ve yakın çevreleri de hijyen ve özbakım konusunda farkındalık kazanıyor, doğru temizlik alışkanlıkları kazanma yolunda önemli adımlar atıyorlar.