TEOG Türkiye 1’incisi İmam Hatip Ortaokulu’ndan

Türkiye genelinde 1 Milyon 174 Bin 247 öğrencinin katıldığı TEOG ilk dönem sınavlarında, soruların tamamını doğru cevaplayan Hendek İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Nisa KALKAN Türkiye 1’incisi oldu.

Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katıldığı ve liselere girişte kullanılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında altı dersten 25 ve 26 Kasım’da yapılan ilk dönem sınav sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre, Hendek İmam Hatip Ortaokulu  8-D sınıfı öğrencisi Rabia Nisa KALKAN soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye genelinde 1 Milyon’u aşkın öğrenci arasında birinci oldu.

Kalkan; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorulan toplam 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

Babası öğretmen annesi ise ev hanımı olan Rabia Nisa Kalkan; elde ettiği başarının kendini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “dersi derste dinledim, öğretmenlerimin verdiği ödevleri zamanında yaptım, okulumuzun açtığı Yetiştirme Kursu’na Ağustos ayından beri düzenli olarak devam ettim” dedi, başarıda emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkür etti. 



Hendek İmam Hatip Ortaokulu 4 Öğrencisiyle Teog’da Başarıya İmza Attı 

“Eğitimde Kalite” vizyonu doğrultusunda birçok alanda başarıları ile ön plana çıkan öğrenciler yetiştiren Hendek İmam Hatip Ortaokulu’nun TEOG 1 Sınav sonuçlarında aldığı Türkiye dereceleri şöyle oldu:

Rabia Nisa KALKAN tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye 1’incisi  Zeynep Şeyma YAZAR 119 doğru yanıt ile Türkiye 2’ncisi,  Nisa ÜNER ve Hatice ADAK ise 117  doğru yanıt ile Türkiye 4’üncüsü Okul  Müdürü Yunus DOĞAN yaptığı açıklamada, “Bu yıl İmam Hatip Ortaokulu olarak ilk defa girdiğimiz TEOG’da elde edilen başarılı sonuçlar, okulumuzun  bir marka olma gayretinin meyveleridir. Öğrencilerimizin hayalini gerçeğe dönüştürmekte yardımcı olduğumuz için gurur duyuyor ve başarılı bir kurum olması için canla başla  emek sarf eden tüm çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve maddi-manevi desteklerini  esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyoruz. Hendek İmam Hatip Ortaokulu olarak daha pek çok alanda inşallah bir adım önce ve bir adım önde olmanın gayreti içerisinde olacağız.“ dedi.