Üniversite caddesi yeni eğitim yılına hazırlanıyor

Üniversite caddesinde hummalı çalışma

Hendek Belediyesi, ‘Prestij Caddesi’ proje kapsamında Sakarya Üniversite Hendek Kampüsü’nün yer aldığı “Üniversite Caddesi”nde yapılan düzenleme hızlı bir şekilde devam ediyor.

Üniversite Prestij Caddesi

Üniversite Caddesi’nde SAÜ Eğitim Fakültesi ve Hendek Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu cadde baştan aşağı yenilenerek yeni bir görünüme kavuşuyor.

 “Prestij Cadde” kapsamında yürütülen projelerden biri olan “Üniversite Prestij Caddesi” düzenleme çalışmalarında kilitli parke ve yağmur olukları döşendi. Baskı beton çalışmasına başlayan ekipler, üniversite eğitim öğretime başlamadan çalışmayı tamamlamayı hedefliyor.  

Proje kapsamında 480 metre uzunluğundaki Üniversite Caddesi’nde yapılan çalışmada 4700 metre kare baskı beton çalışması başlayarak, 4000 metrekare kilitli parke, çift taraflı 1000 metre engelli yolu da devam ediyor. Dekoratif aydınlatma direkleri ve ışıkların kullanılacağı caddede, aydınlatma direklerinin alt yapısı da tamamlandı.

Hedef, okul öncesi tamamlamak

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, okullar açılmadan çalışmanın tamamlanacağını belirterek “ Hendek’te bazı caddelerimizde “ Prestij Cadde projesi “ kapsamında düzenlemeler yapıyoruz. Projemizde, yaya yolu, engelli taşı ve dekoratif aydınlatma direkleri kullanılıp, baskı beton çalışması yapılacak. Eğitim Fakültesi yeni eğitim öğretim yılına başlamadan çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. ”Dedi.