Açılışa İlçe Kaymakamı İdris AKBIYIK, Cumhuriyet Başsavcısı Adem AYDEMİR, İlçe Emniyet Müdürü İsmail BAŞ, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Turgut BABAOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN, ilçemizin kurum amirleri,  okul müdürleri ve veliler katıldı.



Kokteylden önce açılış konuşması yapan Okul Müdürü Recep YAZICI, kütüphanenin yapım süreci hakkında bilgi verdi. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilerek hizmete açılan kütüphanenin öğrencileri mutlu ettiğinin dile getiren YAZICI, “Geçen yıl günlük ortalama 3 kişi olan kütüphane kullanım oranının Zenginleştirilmiş Kütüphaneye dönüşümünden sonra teneffüslerde bile en az 30 kişiye çıktığını sevinçle dile getirmekteyiz. Kütüphanemiz,  Okulumuza ve Hendek’imize hayırlı olsun.”



Açılış konuşmasından sonra İlçe Kaymakamı İdris AKBIYIK, Hendek Kaymakamlığı tarafından hafta içinde başlatılan “Bir Kitap Bir İnsan Projesi”nden bahsederek, “Tüm okullarımızda bu tür kütüphanelerin yapılması ve teknoloji ile desteklenmesini umut ediyoruz. Kütüphanemizin İlçemize kazandırılmasında emeği geçen okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.



Konuşmaların ardından açılış kurdelesi, Kaymakam İdris AKBIYIK ile Cumhuriyet Başsavcısı Adem AYDEMİR tarafından kesildi. Açılışın ardından İlçe Kaymakamı İdris AKBIYIK ile aynı zamanda şair, yazar ve edebiyatçı kimliğiyle tanınan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel ATA tarafından okul kütüphanesine kitap hediye edildi. Davetliler tarafından kütüphane gezildikten sonra davetlilere ikramda bulunuldu.