Örnek Okul Örnek Projelerine Devam Ediyor !..

Milli Eğitim Temel Kanunu’nun genel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, öğrencilerin trafik kurallarını daha etkin bir şekilde öğrenmesini sağlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün destekleri ile Yeniyüzyıl İlkokulu’nda  'Trafik Sokağı' oluşturuldu. Çocuklara trafikte kendilerini korumayı öğrenmeleri ve erken yaşta “trafik güvenliği” bilinci edinmeleri amaçlanmıştır "Hem görsel olarak, hem de eğlenerek trafik kurallarını öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Böylece trafik kuralları akıllarında daha kalıcı yer bırakmış olacaktır.




Proje kapsamında hazırlanan materyaller okul  koridorlarına  asılması ve yapıştırtması şeklinde uygulanmıştır.  Koridorlara trafik işaretlerinde oluşan seksek oyun alanı şeklinde zemine uygulanmış. Ayrıca koridordaki bağlantı duvarlarının üzerlerine uyarıcı levhalar asılıp,merdiven girişlerine Yaya Geçitleri hazırlanıp yapıştırılmış.



Okul Müdürü Mehmet Kılıç projeye maddi desteklerinden dolayı  İpekyolu Sürücü Kursu,Yelkenci Sürücü Kursu ,Zirve Sürücü Kursu ve 14 Nolu Yeni Hendek Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne, Proje Sorumlusu okul müdür yardımcıları  Mustafa Edirneli, Abdullah Çakır ve Emniyet Personeli Yavuz Özdemir’e  teşekkür etti.