Hendek’te bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nda ‘Çocuğum İçin Okuyorum’ kitap okuma yarışmasına katılan 250 veli, çocukları için kitap okudu
Kitaplar okundu

Hendek Cumhuriyet İlkokulunun velilere yönelik hazırlamış olduğu ‘Çocuğum İçin Okuyorum’ kitap okuma yarışması gerçekleştirildi. Projenin amacı anne ve babaların özellikle eğitim ile alakalı, çocukların gelişimlerini artıracak kitaplar okumalarını sağlamak ve kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirmek oldu. Proje kapsamında 'Bağırmayan Anneler' ve 'Fıtrat Pedagojisi 2 Peygamberlerin Çocuk Eğitim Metotları' isimli kitaplar okundu.

Projenin amacı

Proje ile velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuma alışkanlığını sürekli kılmak, okumayı engelleyici nedenleri ortadan kaldırmak, okuma alışkanlığının arttırılması sonucunda anlama, anlatım, hızlı okuma becerilerini geliştirmek, okuduğu kitaptaki bilgileri hayatına geçirmek amaçlandı. Gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında 250 veli kitap okudu. Kitap okuma yarışmasında dereceye giren velilere karne günü töreninde ‘Teşekkür Plaketi’ verilecek. ‘Çocuğum İçin Okuyorum’ projesinin ilerleyen eğitim öğretim dönemlerinde de devam ettirileceği öğrenildi.