Bu fuarlardan birisi de Şehit Mahmutbey Ortaokulunda düzenlendi. Çok amaçlı salonda düzenlenen Bilim Fuarının açılışını Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan yaptı. Açılıştan önce öğrenciler danışman öğretmenleri rehberiliğinde gösteri deneyleri yaptı.



Fuar kapsamında 25 öğretmenin danışmanlığında 133 öğrencinin hazırladığı biribirinden güzel 66 proje sergilendi. Fuara Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kavakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan,  İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Şube Müdürü Bedri Bayram, Mahalle Muhtarı Mustafa Semiz, okul müdürleri ve idarecileri ile öğretmen, öğrenci, veli ve mahalle sakinleri katıldı.



Fuardaki projeleri gezen ziyaretçiler, fuar alanını ve projeleri çok beğenerek ebru standında ebru sanatını icra ettiler. Fuarda ayrıca Türk Hava Kurumu Hendek Başkanlığı tarafından öğrencilerimize maket uçak yapma etkinliği gerçekleştirildi. Fuar günü ayrıca Okul Aile Birliği tarafından tüm paydaşlarımıza yönelik kermes de düzenlendi.



Okul Müdürü Recep Yazıcı, yaklaşık 3 aylık bir süre zarfında projelerin yapıldığını ifade ederek, ´´Öğrencilerimiz bu projelerin hazırlanma sürecinde  danışman öğretmenleri ve arkadaşlarıyla yoğun bir grup çalışması yaparak gerçek anlamda birlikte çalışma ve işbirliği gibi davranışları edindiler. Fuar alanının ve projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese, özellikle proje hazırlamada istekli olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu fuarların proje hazırlamada özgüven eksikliğinin giderilmesinde olumlu katkıları olacağı kanaatindeyim.´´ dedi.