“Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği” 1. sınıf öğrencilerinin Yeni Okur Yazarlıklar dersi kapsamında okuryazarlık kavramının daha iyi tanıtılması ve ilgi çekici olması maksadıyla Hendek kampüsü içerisinde afiş sergisi düzenlenmiştir.

Dersin öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Özlem CANAN GÜNGÖREN’in öncülük ettiği bu sergide sadece kavram olarak bilinen okuryazarlığın aslında sürekli kullandığımız bir kavram olduğu ancak tam olarak tanımlamada eksiklikler olduğu vurgulanmış ve okuryazarlıkların  bu sergi ile geliştirilmesi amaçlanmıştır.


 Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem CANAN GÜNGÖREN ve öğrencileri ile yapılan görüşmede öğrencilerin Hendek halkına mikrofon uzatarak yönelttikleri sorulara verilen cevaplara dayanarak okuryazarlık kavramı ile ilgili olarak önemli bilgi eksikliği olduğunun ortaya konulduğu ve yetişen bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesi için  Okuryazarlık sergisi yapıldığı vurgulanmıştır.

Öğrencilerin her okuryazarlığa özel afiş tasarımları sergilenmiş ve renkli tasarımlar ortaya çıkmıştır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük ilgisini çeken bu sergi öğrencilerin büyük emekleri ile başarılı ve olumlu dönütlerle 31 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecektir.