Sakarya'da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda 5 yılda bir yaptığı rotasyon ile okul müdürlerinin görev yerleri değiştirildi. Bu görev değişikliğiyle, 2 bin 700 ögrencinin eğitim gördüğü Sakarya Endüstri Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi'nde benzerine az rastlanır bir tesadüf yaşandı. 

Hendek İlçesi'ndeki Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Teknik ve Endüstri meslek lisesi Müdürü olarak görev yapan 44 yaşındaki Sedat Abuç, Metal İş Bölümü'nden 1985 yılında mezun olduğu Sakarya Endüstri Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi'ne müdür olarak atandı. 

Bu gün görevine başlayan 18 yıllık eğitimci Sedat Abuç'u , aynı yıllarda okul arkadaşı olan okulun Müdür Başyardımcılığı görevini yapan Cahit Ölmez karşıladı. Müdür Abuç ve yardımcısı Ölmez, birlikte 3 yıl eğitim gördükleri Metal İş atölyesine gitti. İkili, burada öğrencilik yıllarında öğretmenleri olan, Metal Atölye Şefi olarak meslek yaşantısının son yılına giren 60 yaşındaki Ahmet Küçük'ü ziyaret etti. Abuç'u karşısında gören yılların ögretmeni Ahmet Küçük şaşırtı. "Hayat sürprizlerle dolu" diyen yılların eğitmeni Küçük, "Müdür bey öğrencimdi. Onun buralara kadar gelmesi hele bir de görev yaptığım okula müdür olarak atanması, benim için gurur verici bir şey. Tebrik ediyorum" dedi. 

Mezun olduğu okula müdür olan Sedat Abuç, "Dün itibariyle göreve başladım. Nasip olursa 5 yıl buradayım. Bu okuldan mezun oldum. Bu atölyede çalıştım. Ama buralarda çok şey değişmiş. Eski öğretmenlerim var. Mezun olduğum okulda müdür olarak görev yapmak çok değişik bir duydu. Beni yetiştiren öğretmenlerimle çalışmak çok farklı olacak" dedi. 

Yeni okul müdürü Abuç, yıllar önce çalıştığı makineleri inceleyerek öğrencilerle sohbet etti.