Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi Ailesi Açılış Etkinliğinde Buluştu

Okul yönetiminin ve HAHAL 1992 mezunlar derneği olarak ortaklaşa düzenlenen etkinlik, mezunlar derneği üyesi müzisyen arkadaşların canlı konseri ile başladı. Öğrenciler okulun ilk günü bu sıcak karşılama ile eğlenceli dakikalar geçirdi. Müdür Şerif Özbakkal okulun öğrencilerin başarısı için çok iyi imkanlara sahip olduğunu ve sürekli geliştirme çabaları ile öğrencilerimizin çok daha kaliteli, çağın gereklerine uygun eğitim almaları için gayret gösterdiklerini, öğrencilerinde bu gayrete aynı şekilde karşılık vererek mezun olduklarında çok iyi yerlere gelmelerini ümit ettiklerini belirtti. Mezunlar derneğinin kurulmasından ve bu etkinlikte birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Özbakkal, bundan böyle gerek okul aile birliği ve gerek mezunlar derneği ile çok güzel çalışmalar yapacağız dedi.

Mezunlar derneği, bu okulun sıradan bir eğitim kurumu olmadığını gerek imkanları gerek idari kadrosu ve öğretmenleri, gerek okuyan ve mezun olan öğrencilerin başarıları ile ilimizin en önemli okullarından olduğu belirtildi. Lise yıllarının çok güzel fakat bir o kadar önemli olduğu belirtilen konuşmada, gelecek için asıl sorumluluğun öğrencilerin kendi planlı ve istikrarlı çalışmasına bağlı olduğunun altı çizildi. Mezunlar derneği olarak okulun geçmişinin canlı tutulmasının yanı sıra geleceğini teşkil eden mevcut okuyan öğrencilere yönelik ciddi çalışmalar yapılacağı ifade edildi.



Konuşmalar sonrası bu yıl mezun olacak beş sınıf için okul bahçesine beş ağaç dikilerek bu yılın mezunları ölümsüzleştirildi. Sonrasında sınıfları gezen mezunlar, kültürel, sanatsal etkinliklerin yanı sıra okuyan öğrencilerin kariyer planlamaları ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapacaklarını, tercih yapmadan önce her öğrencinin istediği bölümden mezun olmuş yine kendileri gibi Atike Hanım mezunu olan kişilerin gelerek kendilerine rehberlik hizmeti vereceklerini ifade ettiler.



Etkinliğe okul mezunlarından, Zerrin Dinçer, Merve Bülbül, Ali Yıldırtan, Suphi Güney, Samet Sarı, Rıza Yetim, Ömer Kesgin, Ömer Salih Altun, Serdar Berat Aydın, Halil Hakan Oturak, Onur Üstüncan katıldılar.