Sakarya Üniversitesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Sınıf Eğitimi öğrencileri tarafından, İlk Okuma ve Yazma Öğretimi dersi kapsamında gerçekleştirilen “Harflerin Dünyası” sergisi, katılımcılara ilk okuma-yazma süreç ve materyallerine yönelik yenilikçi bir bakış açısı sundu. 23 Aralık Çarşamba günü Eğitim Fakültesi kampüsünde düzenlenen sergiye Sınıf Eğitimi öğrencilerinin geliştirdikleri okuma ve yazma materyalleri damgasını vurdu.



Bireyin hayatını devam ettirebilmesi için gerekli olan temel beceriler arasında yer alan okuma ve yazma becerilerinin hem kolay hem de etkili bir şekilde kazandırılmasında öğretim materyallerinin öneminin vurgulandığı “Harflerin Dünyası” sergisinin açılışı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenol Beşoluk, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yılmazlar, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bektaş ve dersin öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Asena Ayvaz ile Öğretim Görevlisi Dr. Dursun Aksu tarafından yapıldı.


Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanlarının rehberliğinde özen gösterilerek hazırlanan okuma ve yazma öğretim materyallerinin mimarları olan Sınıf Eğitimi öğrencileri düzenlenen sergiyle çocuğun dünyasına inilerek yapılan öğretimin önemine dikkat çekti. Sergide ses temelli cümle yönteminin ilke ve özellikleri dikkate alınarak geliştirilen okuma-yazma öğretim materyallerinin kullanım amaç ve şekilleri katılımcılara anlatıldı. “Harflerin Dünyası” sergisine katılan ilçedeki öğretmenler, materyalleri çok beğendiklerini söyleyerek deneyimlerini öğretmen adayları ile paylaştılar.