Sakarya'daki İlk ve orta dereceli okullardaki eğitim seviyesininnasıl arttırılabileceği Sakarya Üniversitesi  Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzeblenen toplantıda masaya yatırıldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Teftiş Kurulu Başkanı ve Sakarya İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okulların eğitim kalitesinin arttırılması amacı ile düzenlenen toplantıda, Sakarya’da ki öğretmenler ve öğrencilere yönelik yeni çalışmaların yapılması planlandı. Üniversite olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Eğitim Fakültesi'nin görevinin sadece öğretmen yetiştirmek olmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecekteki projesini de hatırlatarak halihazırdaki öğretmenlere yönelik eğitim ve seminerlerle destek verebileceklerini söyledi.

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin çok istekli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karahan, “Öğrencilerimiz, topluma katkıda bulunmak adına çok istekli ve çok hevesliler. Öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de ihtiyaçlarını eşleştirmeliyiz. Bu tür çalışmalar, sonuca ve çözüme odaklı çalışmalar üretebilmemiz adına önemli bir konudur” dedi.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç ise, var olan protokol ile Sakarya'da görev yapan öğretmenlere yönelik lisansüstü program kontenjanlarında bir ayrıcalık olduğunu ve bunun devam edeceğini, ayrıca uzak köy ve ilçelerdeki öğretmenler de düşünülerek derslerin cumartesi günleri ve ana kampüste verilebileceğini belirtti. Toplantıda, 11 Haziran 2015 tarihinde Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan ‘Türkçe Öğretimi Çalıştayı’na, her ilçeden gönüllü esasına göre en az 4 öğretmenin katılması kararı alındı.