Karasu’da gerçekleştirilen toplantıya birlik başkanı Mustafa ÖR, Karasu Orman İşletme Müdür Yardımcısı  Erkan Kılıç, tarım danışmanları ve bölgedeki arıcı üyelerinin katılımıyla  gerçekleştirildi. Toplantının konuları arasında yer alan Arıcılık Kayıt Sistemi’nin (AKS) güncellenmesi ve yeni adı Tarım Bilgi Sistemi’ne (TBS) geçişle ilgili bilgi verildi ve kimin kaç adet  arılı kovanı ile boş kovanı olduğu beyanları alınarak gerekli bilgilendirmeleri yapan ÖR  üyelerinin mağdur olmamaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Avrupa Birliği Destekli Kırsal Kalkınma Projesi (IPARD) hakkında da bilgi veren ÖR, IPARD 'a son başvuru tarihinin 10 Şubat 2015 olduğunu ifade ederek  Sakarya’nın IPARD kapsamında olmadığını fakat “Gezginci Arıcılık” sayesinde üyelerinin IPARD ’tan faydalanabileceklerini ifade etti.  Projelerin birlik tarafından danışmanlar aracılığı ile projelerin yapılabileceğini anlattı. 2010-2014 yılları arasında gerçekleştirilen projelerden de bahseden ÖR, "2010 yılında kestane balının kilosunun 25 TL olduğunu birlik olarak taban fiyat açıkladık çok değerli üyelerimiz de açıklanan fiyatların arkasında durdu. 2014 yılında 60 TL olarak taban fiyatında başarılı olduk. Bir teneke balda toptan olarak 2010’da 350 TL idi 2014 yılında 1000 (bin) TL taban fiyat olarak açıkladık müdahale alımlarda yaparak bu fiyatın 1000 tl altına inmemesini gerçekleştirerek daha sağlıklıi ve hijyenik bal üretimlerini gerçekleştirerek üyelerimizi ballarını değerinde satmalarına yardımcı olduk" dedi. Mustafa ÖR konuşmasında  Bal Ormanlarından bahsederken 6 adet BAL Ormanı kuruldu ve bunun için Ormaon, Su işleri Bakanı sayın Veysel EROĞLU ’na,ORMAN BÖLGE Müdürlüğüne,Orman Bölge çalışanlarına hepsine yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ederken organik arıcılıktan da bahseden ÖR HENDEK ’te Aksu, Dikmen (400 adet kovan,bal süzme makinası ve bal dinlendirme makinası) Kocaali’de süngüt ve karasu kurudere (500 adet kovan) üyelerimize tamamen hibe olarak verildi , sertifikasyon kuruluşuyla anlaşarak 62 üyemizin organiğe geçişini sağladık bunlar için Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve Tarım il Müdürlüğümüze teşekkür etti.

2010 yılında arı fiyatı 125 TL iken iki yılda bir fiyat açıklayarak 2014 yılında taban fiyatın  250 TL olarak oturmuştur ve bu konuda üyelerimize teşekkür eden ÖR arıcılığın geliştirilmesi için elimizden gelen tüm çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Mustafa Ör diğer ilçelerde de ilçe toplantılarının hızla devam edeceğini belirterek 28 Ocak 2015 Çarşamba saat 14:00’da Kocaali’de gerçekleştirileceğini söyledi. Ör, 7 yönetici ve 8 tarım danışmanı ile üyelerin hizmetinde olduklarını sözlerine ekledi.