Başbakan Davutoğlu'nun Pakistan Ziyaretinden İzlenimler. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  Pakistan gezisinde gündem 7 haziran seçimleri ve Türkiye Pakistan ilişkileri vardı. Başbakan Davutoğlu Türkiye Pakistan işadamları forumunda yaptığı konuşmada Türkiye'de her başbakanın seçildikten sonra ilk ziyaretini Pakistan'a yaptığını vurgulayarak ''bende bu geleneğe uydum şimdi buradayım, inşallah 7 Haziran seçimlerindende zaferle çıkacağız . Ozamanda yeniden ilk ziyaretim Pakistan'a olacak'' dedi. Başbakan Davutoğlu Pakistan ve Türkiye arasında dostluk ilişkilerinin yeni anlaşmalarla daha da güçlü bir yapıya ulaştırılacağını söyledi..Başbakanın Pakistan gezisinde Penjap eyaletinden gelen bir heyet 2010 yılındaki sel felaketnde gerçekleştirdiği yardımlar için Hendek halkına da teşekkürlerini iletti..





İslamabad - Başbakan Davutoğlu resmi ziyaret için gittiği 2 günlük ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Başbakan Davutoğlu'nun Pakistan ziyaretini gazeteci Levent Öztürk Hendek Haber adına adım adım takip etti.

2010 yılındaki sel felaketinde  Hendek halkının topladığı yardımlarla yeniden toparlanan Muzaffargarh Kot ADU kasabası Hendek'le kardeş şehir olarak ilan edilmiş ve Hendek Belediye eski başkanı Ak Parti Sakarya  milletvekili aday adayı olan Ali İnci'nin  Ramazan aylarında gerçekleştirtiği iftarlar ve yardım programlarıyla  Hendek adı Pakistan'da unutulmaz bir yer almıştı.

Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinde  Pakistan'ın Penjap eyaletinden gelen heyet  Hendek Haber içinde izlenimlerini yazan gazeteci Levent Öztürk'e bir kez daha Hendek halkının destekleri için teşekkür ettiler. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye'in her zaman Pakistan'ın yanında olduğunu vurgulayarak ''terör ve felaketlerin vurduğu kardeş ülke Pakistana desteğimiz sürecek, sizlerin acısı  bizim bizim acılarımız da sizin .biliyoruz. Bu çerçevede son sel felaketi ve terör mağdurlarına yardım için 20 milyon dolar bağışlıyoruz dedi..

Levent Öztürk  (HH Pakistan)