Zor şartlar altında kazandığınız parayı kendinizi öldürmek için harcamayın ve doğal olandan mümkün olduğunca vazgeçmeyin”dedi.

 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi’nde eğitimler sona erdi.  Akademinin kapanış programına Ekolojik Yaşam Uzmanı  Erkan Şamcı ‘Doğala Dönüş’ başlıklı konusuyla konuşmacı olarak katıldı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen son eğitimde Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu ve dinleyiciler yer aldı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Kadın Gelişim Akademimize gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte farklı projelerle çalışmalarımız devam edecek” denildi. 
 
Çamaşır suyu kokusu bağımlılık yaratır

Temizlik yaparken kullanılan kimyasalların zararlarına değinen Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı, “Tuvaletlerimiz evin en küçük yaşam alanıdır. Birçok kadın tuvaletlerin pis olmasından yakınır. Halbuki evimizdeki en temiz yer tuvaletin içidir. Eğer siz de tuvalet temizliği esnasında çamaşır suyundan vazgeçemiyorsanız bağımlı olmuşsunuz demektir. Pek çok kadın temizlik esnasında ‘ben çamaşır suyu kokusu almazsam temiz olduğuna inanmam’ diyor. Çünkü çamaşır suyu kokusu uyuşturucu gibi vücudunuzda bağımlılık yaratır. Temizlikte kullandığınız kimyasallar evlerinizi birer gaz odasına çevirir. Bizler kimyasallarla temizlik yapıyoruz diye zehirlenip aldatılıyoruz. Doğaya zarar veriyoruz. Bu bir temizlik değil, kirliliktir.” diye belirtti. 
 
Her yıl 5 bin insan yaşamını yitiriyor

Doğal yaşamın öneminden bahseden Şamcı, “Çağımızın hastalığı olan astım çamaşır yıkama alışkanlıklarımızın değişmesiyle özellikle genç ve çocuklarda daha sık görülür hale gelmiştir. Bunun sebebi ise çamaşır makinelerinde kullanılan ve çamaşırlarda uzun süre kalıcı koku sağlayan deterjanlardır. Türkiye’de her yıl 5 bin insan bu kimyasallara maruz kalmaktan ne yazık ki yaşamını yitiriyor. Doğal yaşama dönmek sizlerin ve sevdiklerinizin yaşamını daha kaliteli bir hale getirebilir. Gelişen teknolojiyle doğal temizlik ürünlerinin evde nasıl yapılacağını internetten kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Dünyayı titiz kadınlar kirletiyor. Zor şartlar altında kazandığınız parayı kendinizi öldürmek için harcamayın ve doğal olandan mümkün olduğunca vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.