Dünyanın en zengin insanı olan Mıcrosoft'un kurucusu Gates’in liderlik vasıfları da pek çok yazıya ve tartışmaya konu oluyor. Bu bilişim devi, 1 ay sonra Başbakan Erdoğan'a liderlik teklif edecek.

Bill Gates, Kasım ayında Cannes'da gerçekleştirilecek G-20 zirvesinde bir girişime öncülük edecek. Girişimin adı; "Tütün kontrolünde dayanışma" olacak.

Zirvede Başbakan Erdoğan ile biraraya gelecek olan Gates'in Erdoğan'dan Dünya liderlerini bu girişime destek vermeye çağırmasını isteyecek.

Neden Başbakan Erdoğan?

Bu sorunun birkaç cevabı var. Birincisi; Türkiye'nin sigarayla mücadelede aldığı önemli mesafe dikkat çekiyor. Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl aldığı "Tütünle Mücadele En Büyük Ödülü"nün de bunda büyük payı var.

Öte yandan, Başbakan'ın Afrika'ya ve Ortadoğu ülkelerine yaptığı anlamlı ziyaretler de Gates'i etkiledi.
Bill Gates'in başdanışmanı Art Martinez şöyle açıklıyor:

"Bir lidere ihtiyacımız var. Erdoğan, tütün kontrolünde sağlam bir liderlik ortaya koydu. Erdoğan'ın etkisin küresel sağlık sorunlarına da yaygınlaştırmak ve bizi çok kaygılandıran çocuk ölümlerine dikkat çekmek istiyoruz."

G-20 toplantısı Kasım ayı başında gerçekleştirilecek.

Amaç; zengin ülkelerin sigaradan kazandıkları paradan pay alıp, başta Afrika olmak üzere fakir ülkelere aktarmak. Bill Gates de buna aracı olmak ve Başbakan Erdoğan'ın liderlik vasfından yararlanmak istiyor.