Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında yapılacak olan UCI (Union Cycliste Internationale) Dağ Bisikleti Dünya Maraton Yarışları’na ev sahipliği yapacak. Katar’da gerçekleştirilen genel kurulda Sakarya’nın 2020 Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacağı resmi olarak Dünya kamuoyuna duyuruldu.
Katar Doha’da gerçekleştirilen Dünya Bisiklet Birliği Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Sakarya’nın 2020 Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacağı resmi olarak Dünya kamuoyuna duyuruldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan ve Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar Katar’da gerçekleştirilen genel kurula katıldı. Ercan, uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya’da
Ercan, “2020 yılında yapılacak olan UCI (Union Cycliste Internationale) Dağ Bisikleti Dünya Maraton Yarışları’na ev sahipliği yapmak için başvurumuzu genel kurula sunmuştuk. Gerçekleşen kongrede yapılan oylama sonucu şehrimizin ev sahipliği resmi olarak Dünya kamuoyuna duyuruldu. Biz de bu bilgiyi ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile paylaştık. Çok heyecanlı ve mutluyuz. Şampiyona için şehrimize dünyanın dört bir yanından insanlar gelecek. Şehrimizin dünyaya tanıtılmasında önemli bir organizasyon olacağını düşünüyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.



Spor Kenti Sakarya
Sezar Ercan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar sporun ve sporcunun yanında olan çalışmalara önem verdik. Yapılan oylamada da şehrimizin birçok spor aktivitesine ev sahipliği yapması ve önemli spor yatırımlarının şehrimize kazandırılması büyük rol oynadı. Bisiklet yollarımız da genel kuruldaki katılımcılar tarafından beğeni kazandı. 2020 yılına kadar bu alandaki yatırımlarımızı arttıracağız. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak; Dünya kamuoyuna şehrimizi bir spor kenti olarak tanıtacağız” şeklinde konuştu.